Det var ju själva…

Nu. 

Nu har jag fixat det. Tror jag. 

Biobiljetter, alltså. Till filmen Les Grand Personnes, eller De Vuxna, som den heter på svenska. Den är lite hajpad eftersom Björn Gustavsson för en biroll, men för oss är hajpen en helt annan: Magic är med. Vi tror det, i alla fall. Han var med under inspelningen på panget i Slussen, och satt och sög på en räk-cocktail i flera timmar med sin “mamma och pappa” vilka förstås var två helt okända personer. 

Att skaffa biljetter till filmen har dock varit ungefär lika lätt som att få ett ligg med påven. 

Allt började med att IT-mamman skulle boka biljetter till igår, då filmen hade premiär. Det gjorde hon. Enda problemet var att visningen hon bokade till var på en biograf i Stockholm. Jag ska inte dra hela storyn, den kan du läsa här

Summan av hela kardemumman var att filmen trots allt inte verkade vara på repertoaren i Göteborg, och att hon tvingades bege sig till en SF-bio för att göra ett återköp av biljetterna. Väl där upptäckte hon att filmen visst visas i Göteborg. 

Så idag har jag försökt boka biljetter till filmen. Vilket jag lyckats med efter att:

  • först ha skurat SF:s hopplösa webbplats – som är full med reklam för allt från klamydia till radiokanalen NRJ, fast det är väl ungefär samma sak –  utifrån och in utan att hitta filmen,
  • sedan plöjt hela skiten igen, på jakt efter ett telefonnummer,
  • ringt sagda telefonnummer,
  • väntat i kö så länge att batteriet i telefonen dog,
  • letat upp en telefon med laddat batteri,
  • ringt igen och således hamnat längst bak i kön, och
  • äntligen kommit fram till en sävlig tjej som först inte verkade kunna hjälpa mig. 

Men så till slut, efter en halv evighet, lyckades hon bringa klarhet i situationen. Av någon outgrundlig anledning hade SF registrerat in filmen under den franska orignaltiteln. Dessutom går den inte på Bergakungens sal, vars repertoar jag vänt ut och in på flera gånger, utan på Biopalatset på Kungsgatan. 

Till och med har vi fixat bästa sortens barnvakt åt Lilla Larsson: hon ska få åka till bästiskusinen Gubben Gran. Så kan de leka och ha skoj tills de däckar, varpå vi kommer och hämtar upp henne för vidarebefordran till hemmet. 

Ja, där fick ni lite navelludd att frossa på så här på förmiddagen. Själv ska jag halsa en ljummen kopp kaffe innan jag tar en tur till färgaffären. Andra helgen i rad, det börjar bli en tradition…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *