Vet inte vad jag ska tro

Fick precis detta meddelande:

Meddelandet “Google AdWords Alert” från Google AdWords Team (adwords@google.com) innehöll ett virus eller en misstänkt bilaga. Det hämtades därför inte från ditt kontoinfo@foodwire.se och har lämnats kvar på servern.

Om du vill skriva till Google trycker du bara på Svara och skickar ett meddelande till Google.
Tack!

Gmail-teamet

Fick ett identiskt igår. Har Google börjat skicka virus, eller har någon lyckats nappa deras adress?

2 thoughts on “Vet inte vad jag ska tro”

  1. Jag fick två stycken meddelanden från Adwords igår, som uppenbarligen var av typen “spoof” eller “phishing”. Jag har inte ens något Adwords-konto, så det var rätt uppenbart 🙂 Jag rapporterade dem och tog bort dem. Om du tittar i koden för mejlet så kommer de inte ens från google.com utan från en ch-domän … Jag har tidigare fått phishing-mejl som har utgett sig för att vara från PayPal, och de har varit från en ru-domän om man kollar lite närmare på koden. Och varit skickade till en annan adress än den jag har registrerad på PayPal. De är inte så smarta som de tror, skurkarna!

    Översättarhelenas senaste bloggpost..Sig självom till varnagel? Knappast.

  2. Du har såklart rätt, tyckte mest att det var lite kul eftersom det är från min Gmail, som ju drivs av Google…
    Jag råkar faktiskt ha ett Adwords-konto (eller två, till och med, tror jag) – det kanske spädde på förvirringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *