Lena utmanar med en lista som jag måste norpa: ätbara favoriter.
Kaffe: Nybryggt. Mollbergs blandning utan mjölk och annat trams.
Husmanskost: Svår, faktiskt. Jag är inte riktigt inne på det just nu. Men en riktigt god ärtsoppa, med rejäla fläskbitar, det är grymt gott.
Te: Oftast inte. Men Earl Grey funkar, Darjeeling är också rätt gott. Och ett villkor finns: honung. Te utan honung går inte.
Senap: Till vardags blir det Slotts skånska (som tillverkas i Polen!), men jag har någon finare variant i kylen, som jag inte minns namnet på nu. En fransk dijon.
Glass: Ben & Jerry’s Chunky Monkey, kanske.
Godis (utom choklad): Vingummin. Men inte Bassett’s utan den andra sorten som säljs i lösvikt. Och pastellfiskar.
Mat – ursprungsland: Mycket thai på senare tid. Annars är det nog Italien ändå.
Tårta/bakelse: Budapest. Du har så rätt, Lena. Fast när vi bodde i Helsingborg hade konditoriet intill en tårta som hette Snövit, den var också mycket god.
Choklad: Geez! Vilka frågor. Jag skulle kunna svara Valhrona och sånt där, men… en helt vanlig Kexchoklad smäller nästan högre. Särskilt om den är färsk och förvarats kallt.
Marmelad: Den Gamle Fabrik, björnbär.
Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås. Vilken sorts paj som helst funkar nästan, i och för sig.
Snacks: Lay’s Original.
Julbordskomponent: Janssons Frestelse. Lätt.
Dryck, alkohol: A pint of Guinness. The Black Stuff, it always works.
Salladsdressing: Hmm. Aioli, tror jag.
Matbröd: Nybakt tekaka.
Dryck, alkoholfri: Det har kommit flera stycken väldigt goda alkoholfria öl på senare tid. Carlsbergs är nog bäst, men Jever Fun är helt ok också.
Maträtt alla kategorier: Kanske den svåraste? Men en riktigt väl tillagad varmrökt lax slår det mesta. Gärna med pressad potatis och en god sås med rom och grejer.
Och nu kommer vi in på upploppet. Här har jag lagt till några egna kategorier, som Lena inte hade med.
Frukost: Godast är förstås en sån där rostad müsli, typ Start eller liknande.
Nostalgigodis: 40-gramspåse med grillchips, eller kexchoklad med stanniolpapper.
Nostalgimat: Kassler med svampsås. Det brukade morsan göra när jag fyllde år, hon visste att jag var tokig i det.
Bästa kulinariska minne: En typ 100-rätters middag på en kinesisk restaurang i Birmingham. Taxiresan hem var också minnesvärd: nära döden-upplevelse med en galen indisk chaufför som rejsade i typ 90 knyck åt fel håll på enkelriktade gator och lite sånt.
Näst bästa kulinariska minne: Också från Birmingham, när min kompis Kin och hennes mamma, från Punjab i Indien, bjöd på middag i sitt hem.
Nu undrar vi, Lena och jag: vilka är dina ätbara favoriter? Kopiera listan – vi vill veta!
Oooops, trodde ett tag att Stellan kom ut …”Första dejten med exet när han tog mig till fin restaurang….”
Jag har tagit mig an din uppmaning. 🙂
Atahariss senaste bloggpost..Inte bara luktärten
I see a lot of interesting posts on your website.
You have to spend a lot of time writing, i know how to save you
a lot of work, there is a tool that creates unique, SEO friendly articles in couple
of minutes, just search in google – laranita’s free content source
I read a lot of interesting articles here. Probably you spend a lot
of time writing, i know how to save you a lot of work, there
is an online tool that creates readable, SEO friendly articles in minutes, just type in google –
laranitas free content source