Första julklappstipset

En dosa snus för 450 pix, vad sägs om det?

Det är förstås inte vilket fulsnus som helst, utan Swedish Match lyxsnus Kardus, årgång 2008. Gjort på skuren, lufttorkad tobak från Ungern och soltorkad Kurnool-tobak från Indien, samt spetsat med single malt-whisky. Tobaken är lagrad i fyra år för att få den rätta smaken. 

Själva dosan har också klass. Det är en handgjord box av polerad ek, som gjorts av finsnickaren Ulf Mellström, som är utbildad vid Carl Malmstens Centrum för Träteknik och Design. 

Om du tror att detta kan vara något för någon av dina nära och kära, ska du skyndsamt bege dig till någon av de sex utvalda tobakshandlare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala som kommer att sälja det ädla snuset. 

Som du kanske anar av rubriken ovan, så har jag en liten plan om att återkomma i detta heta ämne. Om jag nu skulle råka snubbla över något annat bra julklappstips, vill säga. Och om du vill tipsa om ett bra tips, är det bara att tipsa på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *