Ett litet tips

Jag har fått en ny vän. I köket, alltså. 

Eller ny och ny, Mrs Cheng har varit där förut. Men på senare tid har jag upptäckt en ny sida av henne som jag gillar skarpt: grytbaser. Observera nu att jag inte påstår att detta är en nyhet – jag vet faktiskt inte hur länge burkarna har stått i hyllan och väntat på att jag ska upptäcka dom. Jag ska också tillägga att åtminstone Ica har grytbasburkar som de säljer under sitt eget märke, och dom ska jag också testa. 

Bra sak med både Mrs Cheng’s och Icas variant: Jag har hittills inte stött på något annat än högst naturliga ingredienser i innehållsförteckningen. 

Hursomhelst: This is precisely my cup of tea, James. Otroligt smidigt att ha hemma, bara tippa ned i en kastrull och pytsa i lite grejer som du hittar i kylskåpet. Det är ju precis så det ofta går till i köket! Hos mig, åtminstone. 

Just nu har jag precis avnjutit en delikat lunch, tillagad på fem minuter bestående av burken på bilden, tre uppchoppade överblivna varmkorvar (crossover cooking!) och en påse färdigkokta wok-nudlar (en annan sida av Mrs. Cheng). 

Det blev faktiskt två luncher, så nu har jag en tillgodo i frysen. En burk kan annars stretchas rejält om du har i mer kött, grönsaker eller annat smått och gott, den kan också drygas ut med kokosmjölk, och får då en mildare smak. 

Burken på bilden beskrivs som Medium Hot. Mer Medium än Hot, om du frågar mig, men den är mycket god. Och å andra sidan testade jag en “mild” burk på familjen häromveckan och då gnälldes det på sina håll över att det var starkt…

6 thoughts on “Ett litet tips”

 1. Jag har sett burkarna och nästan köpt. Men nu kan jag alltså tryggt göra det!

  Jag har alltid varit ytterst skeptisk mot halvfabrikat, men på senare år har jag upptäckt att det finns en hel del riktigt bra saker, som både är goda, underlättar vardagen och ofta inte ens särskilt dyra. En annan familj i samma genre är Sharwood’s, och deras Cooking Sauces. Jag har testat Korma som var alldeles utsökt. Märkt som “Hot” och den var banne mig det också!

  Lenas senaste bloggpost..tävlingsmålet

 2. jag gillar grytbaser då jag tycker att det är ett smidigt sätt att snabbt slänga ihop en god thaigryta. När det gäller innehållet så kan man inte lita på om det bara är naturliga ingredienser då Mrc Cheng vägrar deklarera allt innehåll.

 3. Jag har använt detta smarriga innehåll vid ett par tillfällen. Och precis som Stellan nämner så vill man nog ha lite extra kryddor i grytan än de man får med denna burken.

  Ett tips är röd currypasta, chili och limeblad (plus det andra man vill ha i)

  Ninjas senaste bloggpost..Haram-TV

 4. Hihi, jag som är lätt allergisk mot animationer… Nåja. Jag tänkte mer på form och färg och framför allt innehåll! Jag läste recept en timme, med snålvattnet rinnande.

  Lenas senaste bloggpost..dagens träning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *