Därför ska du ALDRIG svara på spam

Om det finns en sak som vållar mig problem varje dag, så är det spam. Inte för egen del, eftersom jag har bra spam-filter som sorterar bort skräpet. Men prenumeranterna på nyhetsbreven jag ger ut har också känsliga skräppostfilter, och det blir allt marigare att ta sig förbi dessa – trots att mottagarna faktiskt betalt för att få just dessa nyhetsbrev. 

Om spammarna försvann, skulle mitt – och allas våra – liv bli så mycket enklare. 

Men när man läser sånt här, blir man lite modfälld. För dig som inte orkar klicka, kan jag upplysa om att länken leder till en artikel som handlar om en undersökning, vilken visar att spammarna nöjer sig med att få EN reaktion på 12,5 miljoner utskickade meddelanden. Där 

Var tolvånhalvmiljonte mejl, således. Need I say more? Det finns bara en sak att göra: ignorera. Du har nämligen INTE vunnit flera miljoner dollar på ett lotteri. 

Jag lovar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *