Tyck att jag jag tjatar, då

…men nu är det dags för glögg igen. Fick nämligen just in lite mer info om årets glöggnyheter från Tegnér Hermansson, a k a Dufvenkrooks. 

Jag har redan skrivit en rad eller två om deras nyhet X-mas Delight (bilden), men visste då inte mer än att smaken hade “karibiska influenser.” Nu vet jag mer: det är en kakaoglögg med smak av knäck, pomerans och traditionella julkryddor. Något att se fram emot, no doubt.

Något annat att se fram emot är företags nyhet för året i lättglöggsledet: en 2,2-procentig lingon- och blåbärsglögg. 

Den sista nyheten, Amore Vanilj, har jag redan skrivit om, men jag repeterar ändå: vit starkrvinsglögg spetsad med vaniljvodka och kryddad med vaniljstång, kryddnejlika, ingefära, citrus och pomerans.

10 thoughts on “Tyck att jag jag tjatar, då”

 1. Nej, du tjatar inte! Men jag som glömmer allting jättefort kommer att be dig om en sammanställning av alla sorter du recenserat. Om nån månad kan vara lagom. Fast tidpunkten behöver du inte bekymra dig om — påminnelsetjatet sköter jag! 🙂

 2. Jag måste säga att jag är lite fascinerad av denna besatthet av glögg. (Märkliga besattheter och udda intressen är alltid spännande).

  I mitt korta liv har jag endast druckit tre sorters glögg: 1. Saturnus saftglögg. 2 Blossa vinglögg. 3 Blossa Starkvinsglögg.
  Nu avslöjar jag några av alla mina förutfattade meningar – men för mig känns vitvinsglögg, vaniljglögg, lakritsglögg, lingonglögg etc etc inte riktigt som glögg. (hur jag nu egentligen vet det eftersom jag aldrig smakat…nåja).

  Hursomhelst, för mig är glögg röd och smakar som Blossa….och emellanåt som Saturnus saftglögg. Resten hamnar i mitt sinne på listan över varma drinkar (glögg exkluderat).

 3. Jag ska erkänna att jag är lite sådär halvförvånad men jag är inte riktigt vän med min tid just nu så de måste väl börja marknadsföringen i tid. Nu är det ju oktober men förra gången då kände jag för att påpeka, om jag inte påpekade, att det faktiskt var september fortfarande. Glögg dricker man liksom till jul.
  Jag har alltid föredragit vit glögg över röd även om jag är reducerad till att dricka alkoholfri för det mesta och det tar bort det roliga i det. Inte i att inte kunna bli berusad utan för vad alkoholfri glögg smakar. Det måste ju finnas något sätt att bevara smak även om man fiskar ur alkohol.

  Jessikas senaste bloggpost..Stillastående vatten

 4. Jessika: Egentligen tycker jag nog att du har rätt. Men Vin & Sprits årliga lansering av årets årgångs-Blossa brukar äga rum i början av september.
  Martin, what can I say? Du har fastnat i mainstream-träsket. Saturnus saftglögg är väldigt mycket saft och väldigt lite glögg. Personligen är jag mycket svag för alla former av varma alkoholdrycker. En kopp rykande glühwein efter en hård dag i backen, eller en irish coffee i höstskymningen. Inte fel.

 5. ja , jag vet. tog chansen att outa min förändringsobenägenhet och mina stockkonservativa åsikter.
  I år känner jag mig dock lite crazy – tipsa mig om den bästa icke-saft-blossavin/starkvins-glöggen och jag skall prova och försöka lära mig ngt nytt.

  Håller helt om Glühweinkommentaren! Irish coffee – mjaa. Kanske.

 6. Det låter hur delicious som helst … Det vattnas i munnen.
  Attans, att jag redan har ett gammalt trist glöggförråd i “vinkällaren” (läs skafferiet).
  Får man kasta glögg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *