Fiberprojekt i fara

Nej, du som tror att det handlar om något med fibrer som är bra för magen kan sluta läsa. Såvida du inte samtidigt är lite lagom IT-nö(r)dig. 

För nu handlar det om fiber som ligger i marken och skickar runt information med blixtens hastighet. Vi snackar bredband med en hastighet på 100 Mbit/s, triple play med telefon, TV och bredband i samma tåt. Och jag har gett mig katten på att vi ska fixa det i området där jag bor, trots att vi varken har någon bostadsrättsförening eller samfällighet, utan bara är ett gäng Svenne-villor. 

Det har nu gått en månad sedan min första kontakt med Telia, och ännu har inget hänt. 

Så idag när jag var på badhuset med Lilla Larsson (hennes dagis stängde tidigt, så vi tog en sväng dit) mötte jag en före detta och en nuvarande granne, som avslöjade att kommunen nu dragit igång fjärrvärmeprojektet i vårt område. 

Detta betyder eld i r*ven, eftersom min fiberdröm skulle förenklas avsevärt om Telia kan finnas med och hiva ned några rör när fjärrvärmebolaget ändå håller på och gräver upp halva området. 

Så jag fick återigen ringa trevliga Heléne i Karlstad, som i sin tur ska stöta på de personer som borde tagit kontakt med mig för länge sedan. Vi får se vad som händer, men nu känner jag mig en aning pessimistisk. Varför ska det ta sån tid? Kan det aldrig gå lite smidigt?

One thought on “Fiberprojekt i fara”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *