Dubbeltest

Skrev häromdagen om Coops lansering av frukt för smoothies. Och häromkvällen beslutade jag mig för att provköra frukten. Det passade extra bra, för då kunde jag samtidigt testa en ny köksmaskin från Braun som går under det poetiska namnet Multiquick Artiste, vilken jag blivit ombedd att prova. 

Om vi ska börja med frukten, så testade jag först den gula varianten – det finns en gul och en röd. Den gula består av ananas/mango/papaya/jordgubb och var riktigt god, frisk och fräsch. Enkel att göra, även om jag blev lite paff när jag såg att man skulle blanda i juice. Det var tur att jag hade juice hemma. 

1,5 dl juice (jag tog apelsin, går säkert med lämplig annan variant också) blandas med en påse – och här blev det först lite strul i min lilla hjärna. Jag fattade det nämligen som att det var HELA påsen, eftersom det inte riktigt framgick att det fanns fler påsar inuti denna. Men alltså: juice och frukt, köra med blendern – klart! Och gott. 

Blendern, då? Ja, den är ju en del av hela Multiquick Artiste-paketet, som är rätt finurligt uttänkt med en motordel som används för att driva det hela, oavsett om man vispar, mixar, hackar, river eller vad man gör. 

Själv testade jag att skiva purjolök (se bilden) till busenkla laxen, som blivit en del av den stående repertoaren här. Gick utmärkt, även om det som vanligt är svårt att komma ifrån det där sista manuella hacket. Braun utlovar också att denna manick ska klara av att göra julienne av grönsakerna, men det har jag inte testat än. 

IT-mamman är lite skeptisk till den nya köksgästen. Hon minns hur det gick med vår förra manick. Den fick vi i förlovningspresent. Det här, barn, inträffade förra årtusendet, för sisådär en tjugo år sen. IT-mamman skriver om händelsen här, och min egen version hittar du här. Efter det intermezzot inträffade ytterligare ett, där hela bunken sprack och matberedaren hamnade därefter långt inne i ett skåp för att inte tas fram förrän den fick åka sopbil. 

Den nya köksgästen, som jag tror att jag härmed ska ge namnet Eva Braun, är ett ljusår av teknisk utveckling i jämförelse. Fiffig på alla möjliga sätt. Men… 

Hur ofta kommer jag att använda den? 

Jag vet inte, det är väl det vi ska ta reda på den närmsta tiden, misstänker jag. Så du kan nog räkna med att stöta på Eva Braun igen här på bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *