Blog Action Day 2008

Jag minns faktiskt inte om jag riktigt deltog i Blog Action Day 2007. Men nu är det i alla fall dags igen, och årets ämne känns ruggigt angeläget. 

Poverty. 

Fattigdom. 

Vad kan man skriva om det, utan att bli löjlig, pretentiös eller politiskt korrekt?

Jag vet inte. 

Jag vet inte heller hur det är att vara fattig. För även om det funnits perioder i mitt liv då pengarna inte räckt till, så har jag aldrig varit fattig på riktigt. Jag har aldrig behövt förnedra mig för att få mat för dagen eller tak över huvudet. 

Kan inte heller påstå att jag gjort tillräckligt för att bekämpa fattigdomen i världen.

Jag vill göra mer, och en metod som ligger helt i linje med mina principer är mikrofinansiering. Att låna ut pengar till småföretagare i tredje världen, och hjälpa dem att komma igång med en verksamhet som kan försörja dem, deras familjer och kanske till och med någon mer. Det är smart. 

Jag har tidigare provat med Svenska Kyrkans U-fond, men det var lite för krångligt. Så nu ska jag testa en annan tjänst, som heter Kiva. Här kan man följa de projekt man lånar ut pengar till, och jag tänkte börja med 25 dollar till ett kollektiv i Kambodja som ska starta bageri.

Om du vill veta mer kan du läsa Mindpark-Joakims bloggpost här. Han har även en bunt länkar till andra som skrivit om Kiva.

4 thoughts on “Blog Action Day 2008”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *