Bekännelser från en missbrukare

Det skulle föreställa lite ironi, men det finns samtidigt ett litet korn av allvar i rubriken. För varje gång jag blir såhär förkyld, undrar jag: hur skulle jag klarat mig utan mina droger? 

Jag har två bästisar:

 

 1. Rinexin, som är en tablett som får svullnaden iu bihålorna att gå ned, så man kan andas. Receptbelagt, men jag brukar kunna ringa till vårdcentralen och få ett recept utskrivet. Just nu snyltar jag dock på Magics recept, han råkar nämligen ha ärvt mina underdimensionerade bihålor. 
 2. Lemsip Max, ett pulver med paracetamol och lite annat smått och gott som får en på benen även när man känner sig svimfärdig av yrsel. Den säljs inte längre på Apoteket, så jag brukar köpa på mig så mycket jag vågar när jag är utomlands. Just nu köra jag på en laddning från vår Englandsresa förra sommaren. Den börjar ta slut, och bäst före-datumet är passerat. Idag öppnade jag en påse och såg att det vanligtvis gula pulvret var brunrött och klumpigt. När jag blandade det i vattnet, luktade det och smakade konstigt, så jag hällde ut alltihop och tog en ny påse. 

 

Slutsats: jag måste snart åka till England igen…

4 thoughts on “Bekännelser från en missbrukare”

 1. I vår familj har vi också haft ganska god tillgång till Rinexin tidigare, som vi alla använt för att slippa de värsta besvären. Nu när de flesta av oss flyttat från läkarkontakten så klarar vi oss utan, och jag tycker det går ganska bra. Jag vill inte säga att du ska försöka klara dig utan Rinexin alltid, men det kan vara bra att känna till att det inte är ett helt okontroversiellt prepaparat. Har du testat kortisonspray?
  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=10026#comment

 2. Vanlig nässpray fungerar kanske inte lika bra för dig, men prova Sinova som finns på apoteket, mot svullna bihålor. De har fungerat för oss i alla fall.

 3. Helena: Jag diggar också Boots, men mest av allt gillar jag att man kan gå in i vilken Tesco eller Sainsbury’s som helst och köpa de här preparaten.

  Malin: Tack för tipset! Jag kände verkligen inte till det där med rinexin, och även om jag inte förstod alla krångliga termer i artikeln, så fattar jag budskapet. Det finns dock ett problem och det är att jag har någon form av polyp i ena bihålan, som läkarna hittills inte velat ta bort. Det är alltså väldigt trångt, och när det svullnar igen så blir det tryck inifrån. Lite jobbigt, faktiskt. Kortisonspray behöver några dagar innan det börjar ge riktig effekt, och därför har jag föredragit rinexin.

  Bitten: Sinova har jag provat, men det blev faktiskt värre. Det började svida fruktansvärt och det satt i i flera timmar, så den är jag tveksam till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *