Snart är det dags! (Uppdat.)

Det börjar klarna nu. Startfältet, alltså.

Vad yrar han om nu – OS är väl slut?

Jag yrar om glögg, såklart. Du som varit här förr, vet kanske att jag är rätt svag för just glögg. Och nu kan jag hinta lite om vilka de mest intressanta nyheterna för året blir.

Först av allt har vi såklart Blossas årgångsglögg (bilden), i år smaksatt med blåbär och kryddnejlika. Blossa lär dominera även i år, men konkurrensen blir allt hårdare.

Tvåan på glöggmarknaden är Dufvenkrook, som i rå följer upp förra årets lyckade satsning på Amore Hjortron med en syster: Amore Vanilj. Dessutom släpper man en jubileumsglögg med namnet Xmas Delight, vilken sägs få sin inspiration från Karibien.

Kiviks behåller en av mina favoriter från förra året, tranbärsglöggen med ingefära och chili, samt också äppelglöggen med apelsin och saffran. Nyheten för i år från Kiviks är en päronglögg med ingefära och citrongräs.

Därutöver finns det flera aktörer i hyllan, och då tänker jag främst på Saturnus som förra året lanserad glotterglöggen Tindra med dunder och brak. Härifrån hörs ännu inget om årets nyheter, men de lära vara på gång…

Uppdatering: Systembolaget öppnar glöggförsäljningen den 3 november.

3 thoughts on “Snart är det dags! (Uppdat.)”

  1. Titta! Där är du ju. Perfekt — jag kom inramlande just när du pratar om glögg, och jag som har gått och varit så sugen på glögg den senaste veckan.

    Nu ska jag läsa igen lite salt som jag har missat på sistone.

    Miss Gillettes senaste bloggpost..Mindre Sidney, mer Bruno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *