Läget i Lettland?

Jotack. Bara fint. Dagen inleddes med det överraskande beskedet att jag och de andra journalisterna på den här resan inte skulle bo i Riga i natt, utan i kuststaden Liepaja. Jag hade läst dokumenten lite slarvigt, och inte fattat detta. 

Men det var inget stort problem, bara flytta några grejer från en väska till en annan och sedan iväg. Så nu sitter jag här, på ett hotell i Liepaja. 

Det finns mycket att förtälja om denna dag. Jag har bakat bröd på traditionellt lettiskt vis, det vill säga för hand, och jag har ätit glass direkt från bandet i en liten glassfabrik. Där fick jag även smaka en mycket speciell glass med cikoriasmak. Till lunch åt jag massor av olika sorters bröd, bland annat en sagolik vitlökstoast, och en morotssoppa med massor av vitlök. Som också var förbluffande god. 

Om tio minuter ska jag ut på en liten sightseeing i Liepaja, och har bland annat blivit lovad ett besök i en spökstad. Så jag återkommer. 

Om jag inte blir ihjälskrämd av ett lettiskt spöke, vill säga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *