Jag borde koka av vrede

Men det gör jag förstås inte – då hade jag satt en annan rubrik. 

Sur är jag dock. På Mittuniversitetet, där jag hastigt och lustigt börjat läsa en bunt kurser i företagsekonomi. På distans. 

Idag, eller rättare sagt inatt klockan 23.59 är det deadline för första inlämningsuppgiften i kursen i ekonomistyrning. Den har jag för övrigt redan läst för cirka 20 år sedan, i en utbildning som inte drevs av universitetet. Genom en kombination av maximal otur, lättja och dålig tajming har jag egentligen inga dokument som kan styrka de kunskaper jag faktiskt har. Så nu tänkte jag råda bot på den saken. Inlämningsuppgiften ifråga var faktiskt enkel, och nu tänkte jag lämna in den. 

Men vad händer då?

Jo, följande: 

Error 503. 

Men jag är inte förvånad. Ibland tror jag inte det är meningen att jag ska ha några akademiska meriter. Att Gud bestämde – redan när han danade mig där i moderlivet – att den här grabben, han ska aldrig examineras från någon utbildning. 

Det kanske till och med är en nedärvd grej. Min pappa dog när jag var fyra, men min mamma har många gånger berättat om hur arg min farmor var över att han valde att utbilda sig till svetsare trots sina fina betyg. 

Fast nej, egentligen tror jag ju inte det. Egentligen tror jag helt enkelt att Mittuniversitetets server ligger nere, och att det kommer att gå utmärkt att lämna in uppgiften även imorgon. För jag tänker nämligen gå och knyta mig nu.

3 thoughts on “Jag borde koka av vrede”

  1. Min erfarenhet av tentafester när jag läst på distans – me, myself and I somnar i tv-soffan efter lite vin… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *