Dags för oktoberfest

Imorgon börjar oktober. Då ska man dricka öl, enligt tysk tradition. 

Eller ja, mer öl än vanligt, kanske man ska säga. 

Carlsberg har i alla fall tänkt sig att festa till det lite extra och släpper i år fyra stycken Otoberfest-öl. Ett, Falcon Oktober Lager, är en 3,5-procentig lager som kommer att säljas i dagligvaruhandeln. De övriga tre säljs på Systemet, och jag har en av varje i kylen. 

Nej, förresten. Inte  längre, för härom kvällen testade jag Spaten Oktoberfestbier. Det är ett bärnstensfärgat öl med en lite kryddig doft och en ganska söt smak av karamell och russin, kombinerat med en lite brödig syrlighet. 

Även om jag personligen föredrar mörka öl, så är det här klart drickbart, rentav gott. Jag ger det tre sejdlar av fem, och lovar att återkomma med mer oktober öl inom kort.

One thought on “Dags för oktoberfest”

  1. Mer öl! 😀 Jag har oturen att de just nu bygger om “mitt” Systembolag så det är ganska skralt ölutbud där förtillfället. :-/ Får bli en sväng förbi något mer välsorterad butik för inhandling av diverse maltdrycker. Och apropå malt så hade Malin med sig ett par ölunderlägg från Schweiz. På ett av dem syntes ett stort ölglas fyllt med vatten och alper i bakgrunden. Över glaset stod det något i stil med “Källvatten från bergen” och undertill “Endast tillsatt malt och humle”. Ganska fyndigt, jag reagerade först över av det var ett vattenglas på ölunderlägget. Det hör ju inte till vanligeterna. Trevlig tisdag på dig!

    Razs senaste bloggpost..Break your back on black.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *