SmartFresh – osmart och ofräscht (uppdat.)

Nu måste jag hålla mig kort, hur det nu ska gå till. Jag har massor att göra, men detta måste jag bara få skriva en rad om. 

Det handlar om SmartFresh, en ny metod för att hållbarhetsbehandla bland annat äpplen. Den har precis blivit godkänd att användas i Danmark, och går ut på att man helt enkelt gasar äpplena. 

Då håller de sig knaprigt fräscha. 

I ett år. 

Ja, ni fattar. Eller kanske inte, förresten. Äpplen håller sig ju länge som det är, allt som behövs är att de förvaras i rätt temperatur och luftfuktighet. Visst skulle jag önska att jag kunde köpa svenska äpplen året om (senaste veckorna har det bara funnits äpplen från Argentina, Nya Zeeland och Kina i min affär) men det innebär ju inte att jag vill ha ett år gamla äpplen.

Uppdatering: Läs mer om SmartFresh här.

3 thoughts on “SmartFresh – osmart och ofräscht (uppdat.)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *