Nu måste jag hålla mig kort, hur det nu ska gå till. Jag har massor att göra, men detta måste jag bara få skriva en rad om.
Det handlar om SmartFresh, en ny metod för att hållbarhetsbehandla bland annat äpplen. Den har precis blivit godkänd att användas i Danmark, och går ut på att man helt enkelt gasar äpplena.
Då håller de sig knaprigt fräscha.
I ett år.
Ja, ni fattar. Eller kanske inte, förresten. Äpplen håller sig ju länge som det är, allt som behövs är att de förvaras i rätt temperatur och luftfuktighet. Visst skulle jag önska att jag kunde köpa svenska äpplen året om (senaste veckorna har det bara funnits äpplen från Argentina, Nya Zeeland och Kina i min affär) men det innebär ju inte att jag vill ha ett år gamla äpplen.
Uppdatering: Läs mer om SmartFresh här.
Men de äpplen som ser jättefina ut på utsidan och ruttnar iniifrån är väl “bara” besprutade, vilket är äckligt nog iofs.
Marias senaste bloggpost..Hej jag heter Maria och jag är äpploman
Vet du mer om vad det är för gas, äpplena gasas med?
Metylcyklopropen, heter den. Jag uppdaterar med en länk till Livsmedelsverkets sida om SmartFresh.