Gillar du Felix ketchup?

…och brukar handla på Ica?

Då ska du nog snabba dig till butiken och bunkra lite, för snart kan det blir tomt. Ica och Procordia, som tillverkar ketchupen, kan inte komma överens om priset. Då drar Ica helt sonika igång en liten bojkott av ett gäng produkter, i detta fallet Felix ketchup, chilisås och lite annat. 

Själv är jag ganska anti-ketchup sådär. Så jag bryr mig inte så mycket. Men det är en bra nyhet, som min eminente kollega Jonathan nosade fram idag. 

Det där har förresten blivit ganska vanligt på senare år. Och det berör nästan alltid de där riktigt starka märkesvarorna, sådana som fortfarande har en lojal skara anhängare. 

Kellogg’s har råkat ut för detta. Och Coca-Cola, och nu alltså Felix.

9 thoughts on “Gillar du Felix ketchup?”

 1. Hmmm, ICA bråkar/bråkade med Gilette också. (Fast det är ju inte mat.) Men i det fallet tror jag att handlarna fick bestämma själva.

  Märket finns på min lokala ICA men inte på Eurostop Jönköping. Vilket innebar att jag släpade på en oladdad hyvel hela semestern. Och en EMV-hyvel.

  bengts senaste bloggpost..Det är jag som tackar

 2. detta förfaringsätt är riktigt dåligt ur kvalitets synpunkt eftersom många tillverkare tvingas ner på knäna eftersom de inte kna få riktig lönsamhet i produktionen eftersom de betalar så lite och försämrar kvaliten på produkten med billigare ingredienser.

  ica har tillochmed så att om en vara går sönder i butiken eller om varor blir gamla måste producenten betala helt sjukt.
  av den anledningen bojkottar jag ica.
  sen att man kan pruta till en viss nivå om nån producent tar ut fantasivinster är väl ok men inte som dom gör nu

 3. Handlarna får själv bestämma. Precis som med Felix Ketchup.
  ICA Lager AB (??) får inte styra butikens sortiment och priser. Däremot kan de bestämma att inte ta in produkter i lagret och distribuera.

  Men en handlare kan ta in varor från olika källor. Vill de ha Felix så köper de direkt därifrån.

 4. I teorin är det korrekt, Bengt. Men i realiteten så har Prcocordia ingen distribution till butikerna längre, alla varor går via grossister (som t ex Ica). Så i praktiken är det inte riktigt lika enkelt.

 5. Heinz proukter saknade ett tag i våras på min Willys, irriterande men säkerligen väl uttänkt av butikerna. Tyvärr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *