En titt på menyn

…fast inte min meny, utan matsedeln för simmaren Michael Phelps, som nu grejat åtta guldmedaljer i OS i Peking, återgiven av BBC:

  • Frukost: Tre smörgåsar med stekt ägg, ost, tomater, sallad, stekt lök och majonnäs, följt av tre pannkakor med chokladbitar, en omelett på fem ägg, tre skivor vitt bröd med socker och en skål frukostflingor. Allt sköljs ned med två koppar kaffe. 
  • Lunch: 500 gram pasta och två stora smörgåsar med ost, skinka och majonnäs på vitt bröd. Till lunchen dricks energidryck. Enbart.
  • Middag: Ett halvkilo pasta till, kanske med lite sås. Följt av en stor pizza och mer energidryck. 

Låt oss sätta detta i lite perspektiv: 500 gram pasta är alltså ett helt paket av till exempel Barillas vanliga skruvar eller nåt annat. När jag gör mat till hela min familj på fem personer (varav tre äter som fullvuxna, och gärna pasta i stor kvantitet) tar jag inte ett helt paket, eftersom jag vet att det då blir massor över. 

Phelps glufsar i sig hela paketet själv, och avslutar med en jättepizza. 

Det får mig att osökt tänka på min tid som vapenfri tjänstepliktig (lumpen för pacifister, typ) på brandkåren i Uddevalla. Där hade man ett så kallat mandomsprov, som bestod i att på egen hand klämma i sig en familjepizza, och sedan avsluta med en banana split. 

På skiftet där jag jobbade, fanns bara en brandman som klarat detta. Han hette Eddie och var grym på att lira trumpet.

Han var också den enda på skiftet som inte klarade de fysiska testerna. Han fick inte rökdyka, utan körde bara brandbil. 

Michael Phelps hade nog klarat testerna, å andra sidan. Fast han tränar nog liiite mer än vad Eddie gjorde. Jämförelsen haltar rätt rejält, men gjorde i och för sig Eddie också. 

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *