Finfin familjeruta från Fazer

Passar på att sticka in ett litet testresultat så här mitt i rekordhettan (citat från kvällstidningen GT:s löpsedel). Fazers Familjeruta lanserades visserligen för en drug månad sedan, men mina kriterier för vad som betraktas om en nyhet är inte riktigt så stränga som de har varit.

Hur som helst: den här produkten består av fyrkantiga bröd, vart och ett delat på mitten. Fazer skryter med 35 procent fullkorn och åtta procent kostfiber, och det är ju lovvärt. Särskilt som egenskaperna finns hos ett ganska välsmakande bröd, om än en smula anonymt. Det är dock inga problem att få barnen att äta familjerutan, och med en skiva mild ost på blir det en finfin frukostmacka.

På minuskontot kommer återigen den aningen snålt tilltagna förpackningen. En påse tar slut i ett nafs. Dessutom upplever jag nog priset (en dryg tjuga för en 480-grams förpackning) som en aning högt, i jämförelse med konkurrerande produkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *