Och var har jag hållit hus?

Tja. Jag har varit ute i solen och bränt mig, bland annat. På stranden – eller vid bryggan som vi brukar säga i mina trakter – och i trädgården.

Helgen har dock som bekant bjudit på en extra dags ledighet (nåt med svenska flaggan, tror jag) och kanske just därför har det hunnit hända en hel del. Ett av sommarens projekt, att demontera en lekstuga och flytta densamma från A till B, har med Magics hjälp kommit en bra bit på väg. Lekstugan kom till huset när IT-mamman var sisådär fyra-fem år, och det handlar således inte om någon byggsats från Bauhaus. Oh nej, det här är gedigna grejer, men vi har ändå lyckats få isär den i rätt stora sjok. Fyra väggar, golv och tak, typ. Taket är dock en hög av plankor, och det var ena väggen också igår.

Vad som i övrigt har hänt är att vi nåtts av en del braskande nyher. Konstnärsmamman, som vi träffat ett par gånger i helgen, avslöjar att hon ska utbild sig till silversmed i höst. Tämligen coolt, på min ära.

Den allra mest braskande nyheten är dock att Herr Arkitekt och Fru Fröken smugit iväg i all hemlighet och gift sig! Som tur är kunde inte deras lilla dotter hålla tyst om detta, så nu har vi styrt upp en liten hälsning för att välkomna dem hem från helgens utflykt till Danmark. Vi passade också på att bjuda in oss själva och ett gäng grannar på en hejdundrande bröllopsfest, som vi grannar ordnar åt brudparet.

Barnen har bara två dagar kvar i skolan. Sedan börjar sommarlovet.

Och skitvädret, verkar det som.

2 thoughts on “Och var har jag hållit hus?”

 1. Skyll det kommande bajsvädret på mig! Har bestämt mig för att åka till ön för sommaren imorgon, för jag längtar till ensamma stranden. Lagen om alltings jävlighet? Fast jag kan å andra sidan tänka mig att offra ett par dagars sol för en rejäl rotblöta.

 2. Skitväder? Menar Du regnigt väder?
  Fy skäms.
  Du som jobbar i anslutning till livsmedelsindustrin.
  Skitväder idag är fortsatt sol och värme.
  Då blir det skitdåliga skördar av allehanda slag.
  Då blir det…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *