Imorrn blir det körigt

Dagen idag har gått i snigelfart. Vaknade med en huvudet imklämt i en betongkeps av storlek XXXL – fast ändå lite trång. Jag är hyfsat van, så jag bestämde mig rätt raskt för att sysselsätta mig med något, så att jag fick annat att tänka på.

En regnig dag (ja, flera gånger, faktiskt) som denna tarvar inomhusaktivitet. Så jag har hukat i tvättstugan. Satt upp dörren till pannrummet, vilken jag tog ned för fyra år sedan för att få in en tank som var exakt tre centimeter för bred; spikat upp panelen som togs ned i samma veva; stuvat undan en massa bråte; sorterat en massa tvätt; plockat fram gummistövlar nog till en hel armé och så vidare.

Gummistövlarna lär förresten behövas. Inte av oss, men av Banktjänstekvinnan och Mr Racing, som dagen innan midsaommarafton får besök av Banktjänstekvinnans bror med familj. Familjen består av två vuxna och sex barn (varav en uppsättning fyrlingar!) och bor normalt sett i Kalifornien. Nu ska de få njuta bohuslänsk sommar – och då kan det behövas gummistövlar.

Men ni undrar fortfarande över rubriken, förstås.

Jaså inte?

Spelar ingen roll, för jag tänker ändå förklara. Imorgon äger nämligen en av årets största happenings rum i mitt lilla universum: Cloetta Fazer håller bolagsstämma. Normalt sett en rätt trist tilldragelse, men i år lär det bli drag under galoscherna. De två dominerande ägargrupperna, finska familjen Fazer å ena sidan och de två svenska familjerna Svenfeldt och Trotzig å den andra, har i flera år bråkat om hur koncernen ska drivas och ägas. Nu har konflikten gått så långt att man utsett två styrelseledamoter till medlare, och på morgondagens bolagsstämma förväntas man presentera ett förslag till hur konflikten ska lösas.

Mest troligt är faktiskt att det blir en fission, det vill säga en delning av koncernen. Något som får sägas vara extremt ovanligt i såna här sammanhang. Eftersom mitt jobb är att bevaka och skildra den här typen av händelser, i just den här branschen, räknar jag kallt med att det blir körigt imorgon.

Och just därför får jag nog ajournera tvättstugeprojektet en stund, och beta av lite mejl och annat. Så jag inte drunkar i choklad imorgon.

One thought on “Imorrn blir det körigt”

  1. Fazer gör den otvivelaktigt GODASTE chokladkakan i Sverige, den med krossad Marianne i. Eller krossade mariannekarameller kanske man ska säga. Det ligger ju inte en krossad kvinna vid namn Marianne i varje kaka. Dock ett mycket stort problem: Dessa kakor tillverkas endast i 250 grams storlek, vilket gör att om man blir lite sugen måste man köpa ett kvarts kilo.

    Nej, jag kan inte spara och äta senare. Jag är en tjockis.

    Kan du inte fråga dem varför de gör på detta vise på stämman? De tycker säkert att det är en jätteviktig fråga just nu :OD

    Men vad duktig du var som röjde i tvättstugan f’resten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *