Exotiska, ekologiska godsaker

Fick en provpåse från Nilssons Gott. Cranberry & Macadamia Mix.

Den är redan slut, och jag känner mig en gnutta skamsen. Men dels så var jag lite hungrig, och dels var påsens innehåll gott på ett mycket förföriskt sätt. Nötter är ju nyttigt, eller hur? Och tranbär? Rena medicinen, typ.

Eller kanske inte. För när man slukat innehållet och tittar på innehållsförteckningen, visar det sig att det där var 24 procent sockerarter. Visserligen är väl inte allt av den värsta sorten, men ändå. Tranbären är sötade för att bli ätbara, och med denna hjälp blir de ju till ett slags super-russin med en syrlig sötma som sprallar runt i gommen. Tillsammans med makadamianötternas svagt kokosaktiga smak blir det smaskens.

Kommer jag att köpa den här påsen igen? Jag önskar jag kunde säga ja, för det här är Krav-märkt och allt möjligt. Och jag brukar ju orera om att man inte ska stirra sig blind på prislappen när man köper saker som man ska äta.

Men.

Den här påsen innehåller 70 gram, och jag slukade innehållet på en kvart medan jag jobbade med något helt annat.

Rekommenderat cirkapris är 39,90. 40 spänn!
Sorry Nilssons, men det kommer inte att funka. Även om påsen är sådär lite beslöjat genomskinlig, så kan man inte se hur gott innehållet är. Däremot kan man se att det är lite, och att chipspåsen intill kostar 18 spänn för 300 gram.

One thought on “Exotiska, ekologiska godsaker”

  1. här där jag bor kostar tranbären 120 kr/kg på lösvikt på vår “orientaffär”. Mmmm.
    Såna här färdiga små lyxpåsar är ju en stor bizniz nu verkar det som, men det är ju rätt lätt att mixa ihop hemma om man nu vill.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *