Dags igen (att boka in glöggpartyt)

Vill minnas att jag skrev om detta förra året också. Men det är lite kul att få inbjudan till glöggparty i juni.

Träffade pappan i skogen imorse, och vi planerade lite löst om menyn inför midsommarafton. Inte så mycket snack om glögg, direkt. (Apropå det: någon som har ett bra tips på en smarrig midsommarefterrätt? Tips mottages tacksamt.)

Men i dagens postskörd fanns alltså inbjudan från Vin & Sprit, som tänker avslöja smaken på Blossa 08 på Årets Första Glöggparty den 26 augusti. Och PR-byrån som ligger bakom spektaklet skriver så här i inbjudan (som inte är en inbjudan, utan bara en uppmaning att sätta ett kryss i almanackan, inbjudan kommer senare):

Vad har snö med årets smak att göra?

Geez – vilken cliffhanger! Nån som vågar gissa? Jag tänker mest på kokain, är jag rädd.

13 thoughts on “Dags igen (att boka in glöggpartyt)”

 1. Midsommarefterrätt: Jordgubbar, glass, grädde och *tada* hemkokt chokladkolasås. (2 dl grädde, 2 dl socker, 2 dl sirap kokas i knappt 10 min. 200g mörk choklad bryts ner i röran och får smälta)

  Bästa midsommarefterrätten 🙂

 2. Midsommarefterrätt: Pavlova! Dödsgott! Marängbotten som är frasig utanpå och fluffigt mjuk inuti, precis innan servering dônar man på vispad grädde och massa jordgubbar. Dödsgott! Jag kan fixa receptet från Siiissiiii (orust-iii) om du vill.

 3. Hujedamej, vad hungrig jag blir nu. Hittade också en döläcker moussetårta i Buffé. Det börjar bli svårt, detta.

 4. Ni skall väl med all säkerhet till Tjörns Hembygdsgård på Bräcke (civilisationens vagga) för att fira midsommar bland ärligt & rekorderligt fôlk. Hursomhelst, där finns supergod äggost att köpa till efterätt efter att ni mumsat upp den medhavda kaffekorgen (eller närmare bestämt innehållet.)
  Glad midsommar! Hälsa skogsfolket vilka det nu är! Själv skall jag sitta vid Ljusnans strand och försöka få mig en öring eller gädda….blir antagligen på sin höjd en mört.

 5. Midsommar på Tjörn? Näru, där går gränsen 🙂
  Skogsfolket känner du mycket väl, vill jag påstå, gamla bybor båda två som emigrerat till bushen uppåt Lilla Edet…

 6. Tjörn reklam på orustebons hemsida…!

  Jämfört med tåsevannt i Östersjön måste jag dock erkänna att Orust är ljusår bättre. Sådär, det satt långt inne men nu är det sagt. Hoppas salig far, farfar, farfars far etc inte snurrar i sina gravar på Valla kyrkogård.

  Dags att packa för Norrland!

 7. Atlanten är alltid Atlanten, typ. Ha det så gott, och hläsa knotten från mig! Jag drar till Kroatien på lördag…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *