Truly Fruity

När man har två krassliga kids hemma är det väldigt praktiskt att det kommer godis brevlådan. Det gjorde det idag.

Till råga på allt, dessutom sånt där godis som inte är knökfullt med socker. Bara lite fullt med socker.

Jag snackar om Truly Fruity från Malaco Leaf. 50 procent fruktjuicer, 30 procent mindre socker – ja, ni fattar.

Om jag skulle beskriva detta godis (och det ska jag ju, vilken tetig formulering) så skulle jag säga…

Janne Långben!

Detta kanske tarvar en förklaring. För det kanske inte är så många fler än jag som minns Janne Långben-godiset? Visserligen tror jag det fortfarande finns, dock i en tynande tillvaro. Men när jag var barn, var Janne Långben en favvis. Den här typen av godis kallas också jellybeans, och är alltså små bönformade godsaker som är lagom gelé-artade.

Truly Fruitys variant är större, och skiljer sig från Janne Långben i så måtto att de har ett knaprigt skal à la M&M:s, Nonstop och Skittles.

Smaken är fruktig, men saknar den där explosiva kraften i det mer artificiella godiset. Varianterna Berry Busters och Tropical Chasers påstås ha olika smaker (och har även olika färger) men skillnaden är faktiskt försumbar. Faktum är att de två varianterna sinsemellan smakar rätt lika, även om den tropiska versionen är en gnutta mer syrlig.

Gott? Ja, jag tycker det smakar helt ok. Men jag funderar lite över potentialen när hundra procent av min panel av barntestare reagerar på samma sätt: tar några stycken, och sedan säger att de inte vill ha mer.

Kanske är kemikalier godast, trots allt.

One thought on “Truly Fruity”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *