Andreas på Matforum blev nyfiken när jag i förbigående igår nämnde den spanska innovationen chorizo på burk. En snabb koll i min mejlbox visade att jag faktiskt inte slängt mejlet ifråga, så här kommer lite mer info om burk-korven.
Först en bild:
Och så här lyder mejlet från señor Millán:
Dear Mr. Stellan,
We get in touch with you in order to present the new product we will
launch in the next spanish appellations of origin fair ESPAÑA ORIGINAL
2008, that will be placed in Ciudad Real, Spain, from 13th to 15th of May.We have developed a new product that is an innovation in food sector. It
is about Fried Chorizo sausage in extra virgin olive oil, packaging in
Tin.The main improves opposite this product in glass packaging are:
-Increase the sell by date from 6 months to 2 years.
-Cold transport is not necessary.
-Cold storage is not necessary.Due to this improves you obtain a product that let you save in transport
and storage costs, avoiding damages during transport.
Besides, a product that was perishable becomes a long live product.We would like to invite you to the Launching Party, next 14th of May at
11:30 a.m. in Stand C9, SOL Pavillion.You can find the technical file attached.
Please, if you are interested in our products we like to arrange a meeting
with you during the fair.Waiting your comments,
Best Regards
José Antonio Millán
Trots den krattiga engelskan, kan man sluta sig till att det handlar om en produkt som ska konkurrera med chorizo i glasburk, som tydligen är vanligt på andra håll. Draget att packa korven i olivolja känns lite fiffigt, men jag undrar ändå om jag skulle vilja äta två år gammal korv.
jamen fem år gammalt vin och 12 år gammal balsamvinäger och treårslagrad parmesan går väl ner? 😉
Det gör det nog. Men just kött känns lite tveksamt. 🙂
Tack, vilka godbitar du har i mejlen Stellan, mer sånt!
På tal om mejl, man kanske kan kalla det där för spammail då den där chorizon måste vara väldigt nära orginaldefinitionen på spam – gris på burk.
Nu fattas bara att du tar hem en sån där korvburk och provsmakar. Vågar du inte själv så skicka gärna en till mig. 🙂