Mera fotboll (och bilder)

Det blir mycket boll idag. Men vad kan man annars vänta sig? Jag har sett hela landslaget, minus Zlatan, Kim och Mackan, träna på fotbollsplanen där jag kutade runt på gympalektionerna i gymnasiet.

Lagerbäck är tjock, Roland Andersson kutar mer än killarna i laget.

Paaatrik Äääkvall ser precis lika… eh, vad ska jag säga? Alla hackar ju på honom, han är säkert jättesnäll, men han har något över sig som är lite… irriterande. Både i TV-rutan och i verkligheten.

Henke Larsson ser betydligt mer imponerande ut idag, än vad han gjorde när jag såg honom genom rutan på en polisbil 1994.

Mm, nu blev ni lite nyfikna! Henke och Roland Nilsson kom hem till Helsingborg efter VM-bronset 1994 och mottog folkets jubel. De badade i hamnbassängen, och sedan fick de fraktas därifrån i polisbil. Bilen körde en meter ifrån mig, och i baksätet satt en liten Henke i bara kallingarna och tittade förskrämt ut på pöbelhopen. Som bland annat innehöll mig och IT-mamman.

Nåväl, tillbaka till nutid: innan den blågula träningen var slut, var jag tvungen att grensla min cykel för att rulla vidare till nästa träning med det röda laget, pojkar -99. Många av dem hade sett stjärnorna, och fått kort med autografer, så nu var det ett bytande och snackande till höger och vänster.

Efter att allt var slut kom tjejerna som stått i arenans kiosk med lådor fulla av mackor. De ville bli av med dem, och undrade om vi ville hjälpa till?

“Svenska Fotbollförbundet bjuder!”

Det var antagligen mackorna som Zlatan, Kim och Mackan (!) skulle haft.

En av dom fick jag…

Ok, mer bilder nu: 

Kolla! Inga benskydd.

Ljungan känns pigg…

…och jag tror på Rami Shaban i mål.

4 thoughts on “Mera fotboll (och bilder)”

 1. Men va. När såg Ljungan senast pigg ut?

  Jag har förresten en plan:

  1) Elmander och Zlatan längst fram (med Allbäck som tittut efter 60 minuter när Zlatan får ont i ljumskarna)
  2) Henke och Ljungberg som yra konståkare liiite längre bak
  3) Resten.

  Shaaban i mål.

 2. Kanske, kanske att din plan behöver förädlas en gnutta. Men i princip håller jag med. Och jag skulle vilja se en diamatformation på mittfältet med Henke som offensiv, Ljungberg och Chippen på varsin kant och Anders Svesson och Linderoth som deffar. Det kunde bli grymt.

  Jodå, jag älskar Kim, men han passar liksom inte in i planen. Såvida inte Ljungberg eller Henke går sönder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *