Konsumera mera

Planen för helgen var att åka till goda vännerna i mörkaste Småland och fira ett par födelsedagar samt träffa gamla bekanta som man inte sett på X antal år. Mycket, mycket roligt, kul och trevligt.

IT-mamman hade dessutom mumlat något om en sväng förbi shopping-helgedomen Lager 157 på hemvägen.

Och på ditvägen satt hon och läste kartan för att friska upp vårt minne, när hon plötsligt utropade upphetsat:

Ullared! Vi kör ju förbi Ullared!

Jorå, såatt. På den vägen var det. Vår väl tilltagna tidsplan försvann i en virvel av tusenlappar, och jag fann mig snart körande likt Petter Solberg på små smala vägar genom den småländska skogen, så krokiga att jag mådde illa fast det var jag själv som körde. Strax efter en missad avfart utbrast IT-mamman att det minsann var dags att byta om. En bredsladd in i första bästa virkesficka, på med skjorta, kavaj och eau de toilette. En drill bakom en tall och sedan in i bilen igen och iväg med en rivstart.

Vi rullade in i byn med tjugo minuter på oss att hitta huset vi fått låna samt den gamla skolan där festen skulle hållas.

Det gick galant, och kvällen blev vidunderlig med många gapflabb, massor av musik och till och med en tipspromenad i den bedårande idyllen. Hagmarker inramade av skog och mossbelupna gärdsgårdar. Det var så hjärteknipande vackert att en annan av festdeltagarna plötsligt utbrast:

“Man bara väntar på att Emil ska komma ridande bakom en enbuske!”

Ja, ni vet hur det kan vara. Man har det så bra, och trevligt, att man inte vill åka hem. Men det måste man, och i dag gick färden via Lager 157 (nya tusenlappar) och Landvetter Flygplats, där vi hamnade mitt i värsta släktträffen. Snälla mormor och Stora O kom för att lämna våra barn, och samtidigt möta Svägerskan med familj, som anlände från Rhodos.

Efter hemkomsten var jag så förbålt trött att jag höll på att däcka på sängen. Men det gjorde jag inte. Jag käkade och gick ut för att titta på gräsmattan, och upptäckte att den invaderats av sork. Ringde mor och grattade på Mors dag samt frågade vad jag ska göra med sork*****arna?  Svaret kom utan ett uns av tvekan:

“Surströmming.”

Det ser ut att bli en mycket spännande vecka.

One thought on “Konsumera mera”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *