Jorå, såatt…

Har känt en viss oro över allmänningen intill vår tomt. Kommunen var här och klippte gräset för en månad sedan, efter det har det inte hänt ett skit, och på senare tid har det mest sett ut som en betesmark i väntan på ett gäng hungriga får eller nåt.

Har gått och grunnat på om man skulle höra av sig till kommunen, men jag fick inte tummen ur förrän Arkitekten ringde och frågade om jag lust att göra det. Själv hade han visst hamnat i en smärre konflikt med den ansvarige tjänstemannen, så han tvekade lite på grund av detta.

Jag gjorde några försök att ringa, men så i förrgår snokade jag reda på en mejladress till någon som jobbade på rätt avdelning. Igår fick jag svar, tack för ditt meddelande, jag har lämnat det vidare till ansvarig tjänstemanochsåvidare…

Lät ju inte så övertygande. Men ännu har inte helvetet frusit igen, och under dagen har det varit febril aktivitet här. Två traktorer har ilat runt och sopat rent våra gator, och på eftermiddagen kom den.

Gräsklipparen.

Brummade runt i tio minuter. Sedan var det klart. Man undrar ju lite hur skiträdda de blev på kommunen av mitt hövliga, men bestämda mejl? Eller så hade de bara glömt bort att vi finns härute…

“Ja, j***ar! Där ute ligger det ju hundra hus också. Det hade jag glömt.”

Eller så drog de en chansning.

“Äh, det bor bara en massa pendlare där ute. De kommer inte hem förrän det har blivit mörkt, så de märker säkert inget.”

Eller har de infört en ny rutin, att man måste ansöka om behov av gräsklippning först?

“Klippa gräset? Då måste ni ansöka först. På blankett 14B, den kan du hämta här på kommunkontoret udda lördagar i första månaden i Advent.”

“Men… Lördagar, är inte kommunkontoret stängt då?”

“Just precis. Hehe!”

Nä. Det var ju tur att det inte var så. Gräset är klippt och jag är jätteglad. Nu väntar jag bara på att de ska komma och packa in allt det långa gräset i en sån där vit boll. Traktorägg, kallas det visst.

2 thoughts on “Jorå, såatt…”

  1. Kan du mejla rätt person i vår kommun också och få undanstökat gatusopningen på vår förgätna välsandade lutande tjälskadade cyketrafikerade gata?

    (Egenskaperna är inte riktigt välkompatibla med cykling …)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *