Spaghetti Carbonese

Nu blir det recept igen faktiskt. Men detta var precis så som jag vill ha det: gott, enkelt och turbosnabbt.

Friends, I give you… *trumvirvel* Spaghetti Carbonese!

Carbonara heter det väl? Eller bolognese?

Precis, och detta är således två klassiker, rolled into one. Den klassiska Carbonaran, förstärkt med fläskfärs för att göra det hela matigare.

Ingredienser, 4 pers:

  • 400 gram fläskfärs
  • 140 gram bacon (gärna mer, och gärna i färdiga tärningar)
  • Margarin eller olja till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade (för turboversionen kör du färdigkrossad)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • riven parmesanost
  • 200 gram frysta ärter
  • 400 gram spaghetti
  • ev. purjolök

Tillagning

  1. Koka spaghetti. Bryn köttfärs och bacon.
  2. Lägg i vitlök, grädde och ärter (ev. purjolök) och låt allt småputtra några minuter innan du blandar i parmesanosten.
  3. Blanda med spaghetti, och servera.
Dela:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Diigo
  • email
  • LinkedIn

2 thoughts on “Spaghetti Carbonese”

  1. Tack, Mardin!
    Fast fisksoppa är kanske inte min starkaste sida. Och jag tycker inte du ska rösta på mig utan att ens prova receptet. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *