Så blir det stekta fläsket bäst

Läser i tidningen Restauranger & Storkök att allas vår Lisa satt tänderna i fläsket. Och formulerat följande fantastiska fläskfakta:

  • Fläskkotletter steks bäst om man lägger i kall panna
  • Syra gör köttet mörare, men bara till en viss gräns
  • För mycket syra gör att proteinerna drar ihop sig och vätskan pressas ut
  • Salt är bra (eller hur?) för köttets saftighet
  • Optimal effekt får du om köttet saltas fyra timmar innan tillagning

Läs fler fantastiska fläskfakta här.

Dela:
  • Print
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Diigo
  • email
  • LinkedIn

7 thoughts on “Så blir det stekta fläsket bäst”

  1. Har lusläst artiken ang Lisas rekommendationer.
    Fläskkotletter i kall panna ???
    Finner inget belägg för detta.

  2. Det var ju skit, Örjan. Du har läst artikeln bättre än jag, som började med att läsa notisen i R&S. Och där stod det faktiskt just så om kotletten. De skriver också om någon rapport, men den kunde jag inte hitta. Ska leta vidare.

  3. Ullah, min Ullah. Så ska du inte känna. Jag blev mest lite fnissig när jag läste din kommentar, även om mina barn för tillfället dragit ned på användandet av just det uttrycket. 🙂

  4. Du hade rätt jag fel ang Lisas kalla fläskkotletter.
    Se hennes recept på matalskaren.taffel.se

  5. Jag hörde det först av en trött skolelev för något år sedan. Bra uttryck!
    Och idag har jag stekt fläskkotletter på mitt eget gamla vanliga sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *