Jag tänker på det varje gång

Förmodligen har han ett av Sveriges roligaste efternamn, informationschefen på snusbolaget Swedish Match.

Mikael Arnebert.

Vet inte varför det låter så kul. Arnebert. Men varje gång jag läser det, känner jag att jag drar lite på smilbanden. Ändå tror jag att han är en alldeles hyvens kille, herr Arnebert. Sitt namn kan man ju inte rå för.

Som mitt namn, till exempel.

Stefan Lökring.

Det kan man ju inte heta.

Och det gör jag ju inte heller. Bara nästan.

Tur.

2 thoughts on “Jag tänker på det varje gång”

  1. Välsignad som jag är med ett ovanligt efternamn, har jag fått utstå många varianter av stavning (trots att det stavas precis som det låter). Det är tur att jag inte heter ostbåge -bara nästan.

  2. Jag hade en klasskamrat på gymnasiet med det tämligen okomplicerade förnamnet Torbjörn. Han hade dock amerikanska släktingar, som väl hade en del problem med de svenska tecknen och fick till den mer vikingaklingande varianten Torbajorl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *