I scream and you scream

Efter ännu en natt där en krasslig Liten Larsson jobbat hårt på att hålla mig vaken, kändes det som lagom lajbans när dörrklockan ringde strax efter halv nio. Jag hade brallorna i handen, och fick på dom i en väldig fart.

Utanför stod en kille från Coldsped. Han log snett när jag öppnade (kanske åt min ofrivilliga mohikanfrilla, vad vet jag) och deklarerade glädjestrålande:

“Jag har ett paket till dig. Glass!”

“Ojdå”, grymtade jag.

“Ja, lite frukost kanske?”, strålade han tillbaka.

Han var så glad att jag nästan unnade honom det. Måste vara kul med lite omväxling mot alla pallar med fiskpinnar och Billys Pizza.

I paketet var det dessutom inte vilken glass som helst, utan Ben & Jerrys tre senaste lanseringar på den svenska marknaden. What can I say? Yum, probably. Här kommer protokollet:
baked-alaska-closed.jpgBaked Alaska: Vaniljglass med virvlar av marshmallows isbjörnar av vit choklad. Iskallt, om du frågar mig – den här glassen är alldeles för sliskig och söt. En god sak är dock att en andel av försäljningen används till klimatförbättrande åtgärder.

Bohemian Raspberry: Namnet är ju helt underbart för ett gammalt Queen-fan som mig. Helt oemotståndligt, och därför blev innehållet en liiiten besvikelse. Gott, men lite tamt. Vaniljglass med hallonsås och mjuka choklad-cookies. Tyvärr kommer hallonsmaken inte fram ordentligt, den där friska och syrliga knorren dyker aldrig upp. Istälelt blir det ganska ordinärt. Gott, men ingen rapsodi.

Min favorit i den här trojkan är istället Chunky Monkey. Bananglass med chokladbananer och valnötter. Jag tar lite till. Och lite till. Det är en mörk, härlig choklad, som går perfekt ihop med banansmaken. Valnötterna blir kronan på verket, en knaprig liten piruett på toppen.

Toppen är för övrigt också att Chunky Monkey är rättvisemärkt. Goda grejer på fler sätt än ett.

3 thoughts on “I scream and you scream”

  1. Fast, har inte chunky monkey funnits förut? Efter att jag hade läst det här första gången gick jag ut och köpte wich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *