Tjuvvåpålliis

Jag är mol allena. Plötsligt rycks dörren upp och jag hör någon ropa “Hallå!”

Det är Legolas.

“Hallå”, svarar jag. Det är en liten procedur vi har i vår familj. Sedan släpper han bomben:

“M och jag ska kolla om några andra e me på tjuvvåpålliis!”

Mitt hjärta hoppar över ett slag. Vad sa han? Ska de leka tjuv och polis? Vet barn nufortiden ens hur man gör det? Jag plockar upp min haka, som är lite öm efter att den just dunsat i golvet, och svarar med så oberörd röst som jag förmår uppbringa:

“Okej.”

Shit pommes frites. Undrens tid är ännu inte förbi.

3 thoughts on “Tjuvvåpålliis”

  1. okej, jag var rädd för att det var Let’s dance eller Idol. de har inte börjat leka Växthuseffekten?….eller, det kanske redan vii höl på med – Hela havet stormar. Till slut finns bara en människa kvar ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *