Jamen, där var det ju!

Som jag har grunnat. Och Magic har frågat, för han har också undrat. Men jag har inte för mitt liv kunnat placera det där riffet efter refrängen i Amy Diamonds låt från Melodifestivalen.

Men så: plötsligt händer det. Riffet bräker ur mina högtalare, och jag får frid i själen.

Dah-dada, dah-daddaah.

Beat it, från Michael Jacksons klassiska platta Thriller.

Gitarrist? Just det – Eddie Van Halen. Det ryktas för övrigt att det där samarbetet med Michael Jackson gjorde sångaren David Lee Roth så avundsjuk att hela bandet senare höll på att spricka. Fast nu är ju gubbarna kompisar igen.

7 thoughts on “Jamen, där var det ju!”

  1. Hrm, som om det skulle vara det enda plagiatet. BWO:s låt (anförd av fd ledaren för Sveriges satanister för övrigt) är inget annat än ett direkt plagiat av Lilis och Sussis “Oh Mama”. Jackson själv klarade ju av att lansera en låt som var närmast identisk med “Ghostbusters” under namnet “Bad”, och häromkvällen när jag satt och slötittade på TV fick jag förklarat för mig att Thore Skogmans “Tiotusen röda rosor” var en rip-off på inget mindre än “An die Freude” ur Beethovens nionde symfoni. Eat THAT.

  2. ps. Ola… “You’re the voice try to understand it…. waaahoo-oo-oo-oo-o-o-ooohhh”… till och med säckpiporna finns med.

  3. Återvinning är ju på modet. Fast BWO är sannerligen experternas experter. I numera avsomnade inslaget Musikpolisen i P3 var BWO solklart oftast anmälda.

  4. …fast om vi ska vara petiga så var det Steve Lukather som spelade riffet i Beat It, Eddie spelade solot.

    Förlåt min nördighet.

  5. Klart vi ska vara petiga, Konsum! Jag borde förstås vetat att det var Lukan som lirade, får skylla på att det var länge sedan. :/

  6. Det är rätt Michael Jackson men det är allra mest likt, för att inte säga rakt av Marilyn Manson.

    Mvh Fred

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *