Inget avbrott, fast avbrott ändå

Det blev inget strömavbrott igår, och nu går jag och undrar om Vattenfall verkligen gjort det de lovat. Jag blir nog faktiskt tvungen att kolla upp det.

Avbrott blev det ändå, för vid 14-tiden gick vår server ner. Minuter senare plingade ett SMS från kollegan Newton ned i min mobil, och eftersom jag var ute på springande fot, blev det ett evigt messande hela eftermiddagen för att till nöds lösa problemet. Hur få ut våra nyheter? Till slut blev det en äkta nödlösning, dock utan vare sig brevduvor, röksignaler eller telegrafstolpar.

Efter vad jag kan se, var servern igång igen strax efter midnatt. Tio timmar var Foodwires svenska och danska sajter borta från nätet, liksom även denna blogg.

Jag ska inte trötta er med tekniska detaljer, bara konstatera att jag vid årsskiftet bytte webbhotell. Då valde jag Binero, som vid flera tillfällen utsetts till ett av landets bästa webbhotell, med hög driftsäkerhet och bra support. Vi har haft våra sajter där i drygt två månader, och redan varit utsatta för två långa driftsavbrott.

Det upplever inte jag som driftsäkerhet. Är det jag som för otur med mig? Låter som en barock anklagelse, men en gång i tiden fick jag faktiskt höra något i den stilen från en webbhotellsinnehavare.

“Ja, vi får starta om den servern varje morgon, och då är det så gott som alltid er databas som hängt sig.”

Ja.

Så måste det vara.

Allt är mitt fel.

Eller någon annans. Det kanske till och med var DITT fel?

Nä, nu skojade jag bara. 😀

One thought on “Inget avbrott, fast avbrott ändå”

  1. Jag led av saltabstinens igår, men gick som tur var in på sidan en stund efter midnatt och då var den ju uppe igen! =)

    Bra namn på servern förresten, “Von Anka”… hehe. Den kanske var för snål för att dela ut material på nätet? 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *