Får jag pröjs?

Frågan är befogad, faktiskt. Och det har även Konsumentverket insett.

Läs artikeln, jag hoppas den ökar din medvetenhet en smula om hur mediavärlden kan och borde fungera. Och varför skräpbloggar som Blondinbella kan tjäna miljoner, medan superseriösa salta snubbar som Stellan bara drar in några futtiga tusenlappar.

Svaret på frågan: Nej, jag får inte betalt av några företag för att skriva om deras produkter. Hur skulle jag då kunna testa dom? Däremot blir jag jätteglad om företagen ifråga skickar mig prover på produkterna, eftersom det skulle bli rätt dyrt att springa till affären och köpa alla nya produkter.

Jag drar dock in lite (lite var ordet) på de annonser som finns här på bloggen. Sedan jag startade hösten 2006 har jag dragit in drygt 800 spänn från Tailsweeps annonser, och totalt 39 dollar från Google-annonser.

6 thoughts on “Får jag pröjs?”

 1. Jag blev lite trött när jag läste det där. Var är behovet av transparens störst? Skriver jag om juice för att jag gillar den eller för att jag fick en femma för att göra det? Jag gillar juicen i fråga (päron och granatäppel).
  Fast jag blev lika trött över indignerade barnmorskor i Skåne som vill fortsätta basera sin “sjukvård” på ovetenskap. Eller rådgivning. Faktum är att jag har läst rätt mycket tröttsamt i nätbilagorna idag ;).

 2. Jag följer en hel del matbloggar och tivlar på att speciellt många får betalt inom den genren. Men även varuprover kan vara ett slags muta som gör att man i viss mån tappar objektivitet.

  För ett tag sen bloggades det förresten ganska omotiverat om nåt slags leta-bananer-tävling och då funderade jag faktiskt på om de som skrev om den tävlingen faktiskt inte fick betalt… känner du till nåt om det Stellan?

  (Sen förstår jag ärligt talat inte varför du envisas med att visa de där fula annonserna där om de nu drar in så lite sekiner.)

 3. Hur många besökare har denna blogg? Stellan har du valt bort annonsörer eller aktivt försökt skaffa fler?

 4. Andreas: Jag tror inte de snygga annonserna ger mer, faktiskt. 😉 Och de här genererar inget arbete alls. Gratis pengar, liksom.

  Mattias: Enligt mitt statistikverktyg uppgick antalet unika besökare under februari till knappt 5000. Jag har inte lagt många strån i kors för att jag in fler annonsörer, jag har bara anmält mig till Googles Adsens och till Tailsweep.

 5. Sedan har du ju, Stellan, Foodwire, som är vad du gör “egentligen”. När vi inte ägnar oss åt underground movements som att Marabou Nonstop chokladkakor fanns på en mack i Gästrikland i förra veckan när Marabou säger att de inte har släppts än så ger vi ju dig en framkant i konkurrensen och vi tar inte ens betalt *skrattar*. Poängen är att jag tror ite att småbloggar får ta emot särskilt mycket produkter.
  Många kör stenhårt med transparens. Får någon något så provar man och kan lika gärna skära halsen av produkten som att säga att den är helt okej.
  Jag är förmodligen naiv som tror att det är mindre pengar involverat i sammanhanget än det kanske är. Jag har inte fått något bidrag till min i varje fall. Det var inte därför jag började blogga heller.
  Om man ska ta in något så, ännu naivare, som etik och moral i bilden, så finns strålande bloggar som jag skulle lita mer på än t ex Livsmedelsverket. Det gäller dock att man kan sålla i källorna. Vad Konsumentverket kan eller ska göra lämnar jag till konsumentverket.
  Jag gillar adsense (google) annonsen) jlprofit f ö ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *