Det ser ju fint ut, men…

Allt om Mat och Expressen slår sina påsar ihop på nätet. Satsar stenhårt för att konkurrera ut exempelvis lika hårdsatsande recept.nu, som också ingår i Bonnier-sfären.

Konkurrens är alltid bra, sajterna blir säkert bara bättre och allt sånt. Men omgörningen av Allt om Mat irriterar mig mycket av ett skäl: jag har abonnerat på deras nyhetsbrev rätt länge, och emellanåt har de precis såna där recept som jag gillar. Gott, snabbt och enkelt.

Jag har sparat recepten i min Magnolia. Jättesmidigt. Enda problemet är att länkarna till Allt om Mat-recepten numera inte fungerar.

Nu blir jag tvungen att citera Lilla Larssons senaste favorituttryck: Men hallå!

När jag ska laga mat till min familj vill jag inte mötas av detta:

bild-7.png

Då blir det ju falukorv och makaroner av alltihop.

Och jag har sannerligen inte lust att sitta och rota fram alla recepten igen. Det här hade kunnat gå att lösa på ett smartare sätt, det är jag övertygad om.

2 thoughts on “Det ser ju fint ut, men…”

  1. Nä nog har de kört i diket rätt rejält.

    Allt om barn som DN har lierat sig med och några av “barnexperterna” där får mig at bli sådär, som lilla larsson då, hallååå? Råden är rent av felaktiga. Och så gör man nervösa föräldrar ännu mer nervösa.

  2. Allt om barn bygger ju på samma idé som matsajten. Samla in innehåll fårn flera håll för att skapa en ny plattform. Och sedan göra det som Schibsted (Aftonbladet, SvD, Tasteline, E24 m fl) kom på för flera år sedan: driva runt trafiken mellan sina egna sajter.
    Smart, för det ger många besök och andra positiva effekter. Men som sagt: Bonnier är rejält på efterkälken. Och när man lägger krokben för gamla användare på detta sätt, lär man få en lång startsträcka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *