Det här är min son, färjkarlen

Det här med prao kan vara lite av en utmaning. Visst är det kul för barnen att komma ut i arbetslivet, men det är ju ack så svårt att hitta en lämplig prao-plats. Hittills har vi dock haft flyt.
Förra året lyckades vi trixla in Magic hos våra goda vänner i skogen, som då båda jobbade på en lägergård och konferensanläggning på en liten ö i närheten.

Och nu har jag faktiskt lyckats mygla in honom på ännu ett ställe, nämligen hos min morbror färjkarlen. Nej, han heter inte Karon, och han fraktar inte de dödas själar över floden Styx. Däremot kör han färjan mellan Ängön och Fruvik. Det är den rutt som benämns Ängöleden på kartan härintill, och för er som undrar var i all världen vi befinner oss, kan jag upplysa om att det här är Bohuslän. I kvadrat.

Normalt ska femteklassarna vara på prao tre dagar, men för att göra det hela så smidigt som möjligt ska Magic vara med under ett 24-timmars-pass mellan lördag och söndag. Då ingår en övernattning i färjevaktstugan på Ängön.

Ängön är för övrigt mest känd för att Evert Taube bodde där under några år. Det är också här som de årliga Taube-spelen hålls, en riktig frossa i nationalskaldens visskatt. Då kryllar det av turister och färjan fylls av bilar. Men så här års är det mycket lugnt, efter vad jag kan förstå.

Det fanns förstås en förklaring till att den gode Evert sökte sig hit. Naturen i det här området är helt fantastisk, och jag hoppas för Magics skull att vädret blir bra. Då kan det bli en riktig höjdare.

4 thoughts on “Det här är min son, färjkarlen”

  1. Du får ta it-mamman och barnen med dig och köra ut till Kungshamn och vandra runt på klipporna på vårkanten innan det blir för mycket folk och bara njuta och skicka en tanke eller två till mig!!!
    Om det vore mindre krångligt att bo så nära havsbandet så skulle jag fanimej överväga det för få saker klår det och Gotland i termer av skönhet.
    Men först måste jag vinna på lotteri och bli frisk.

  2. Det är inte sant. Där var jag på lägerskola i sexan, och när vi åkte den vägen upp häromåret kunde jag till min belåtenhet konstatera att den av de saker som gjorde mest intryck på mig som sjätteklassare – linfärjan – fortfarande var kvar. Och nu ska Magic alltså se till att ingen trasslar in sig i vajern? Vajer-t 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *