Aj lavv paj

Man kan ha olika laster här i livet. Paj är en av mina. Jag gillar i stort sett alla sorters pajer, utom de som tar slut för fort. En gång i min barndom åt jag så mycket av min mammas hemmagjorda blåbärspaj att jag kräktes. Sedan dröjde det några år innan jag kunde äta bålbärspaj igen.

Jag har också i min hjärna formulerat en idiotsäker affärsidé som har med paj att göra. Fattas bara sådär 50-100 miljoner så att jag kan sparka igång.

Ja, nu tror jag ni har fattat budskapet.

Paj.

Stellan diggar.

Skarpt.

Och därför är det kanske inte så konstigt att jag blir lite pirrig i magen av just denna nyhet: Ekströms (alias Procordia Food, alias norska jättekoncernen Orkla, men skit samma) lanserar fryst smulpaj.

En fiffig lösning som består av en tvådelad förpackning: deg i ena fickan, fyllning i den andra.  Genialiskt.

The world just became a little bit better. Hoppas jag. För jag har ju inte testat än…

3 thoughts on “Aj lavv paj”

  1. OJ! Goodness. Mumma! Hmm – kanske man skulle dänga ihop en stor jävla sats smuldeg o stoppa ifrysen för att snabbt o smidigt kunna svänga ihop en lövtunn smulpaj när andan faller på. Det är ju ändå smulet som är godast (förutom i blåbärspaj). Fast färdig lockar ju förstås…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *