Sweet ‘n sour 2.0

Santa Marias nya Coconut Sweet Chili Sauce blev min lunch idag. Med hjälp av den här flaskan, lite ris och fläskfilé som blivit över sedan i fredags, samt en burk majs svängde jag ihop en snabblunch med tydlig thailändsk knorr.

Såsen har en intensiv och fruktigt söt smak med en syrlig knorr. Det är sweet ‘n sour 2.0, en välbehövlig uppdatering av kinakrogarnas slabbande med ketchup och vinäger.

Kanske hade jag förväntat mig något mer åt kokosmjölkshållet, men detta är faktiskt inte särskilt likt. Det är sött, nästan lite på gränsen till det förbjudna, och Santa Maria konstaterar också på sin webbplats att såsen faktiskt fungerar utmärkt till efterrätter.

Samtidigt är det spicy, och när jag ätit klart känner jag den där sköna känslan när svetten är på gränsen att börja tränga fram i pannan.  Perfekt balanserat, åtminstone i min bok.

Risken är stor att den får följ med mig hem från affären nån mer gång. För den första flaskan är redan slut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *