Jag längtar till New York

Lite dubbeltydig rubrik där, helt avsiktligt. För detta inlägg har ingenting med resor att göra, även om jag gärna åker till New York. Fast det får bli en annan dag.

För nu ska vi snacka burgare. New York Special. Första numret i McDonald’s nya kampanj “Great Tastes of America” är en rejäl sak. 140 gram kött med en speciell löksås, sallad, bacon och en rökt cheddar.

bild-2.png

Är detta en great taste of America?

Ja, det är det baske mig. Den här burgaren är rent ut sagt skitgod, och bjussar på ovanligt mycket smak för att vara på McDonald’s. Den rökta osten är mycket god, och tillsammans med bacon (alltid rätt i min bok) och det chilikryddade brödet blir det faktiskt njutbart.

Jag provade även den nya Chicken BLT som är en av produkterna i den lite billigare avdelningen. För 15 kronor är detta ett riktigt fynd, även om den förbleknar i skuggan av Burger Kings motsvarighet, som är en rejäl bit kycklingbröst serverat i en nybakt baguette med smarrig majjo. Burger Kings Chicken BLT kostar dock närmare det tredubbla, om jag inte minns fel. Lite äpplen och päron där, helt enkelt.

På tisdag kommer nästa kampanjburgare: Chicago Star. Även den ser mycket lovande ut. Med samma goda sås som i El Nacho, samt bacon, 140 gramsburgare och ett frasigt ostbröd kan det bli en riktig hit.

Och jag – jag måste komma igång igen med träningen. Annars kommer detta att sluta i katastrof.

One thought on “Jag längtar till New York”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *