Hungrig.nu? Inte särskilt

Här tänkte jag bara skriva ett kort tips om en ny webbplats som vänder sig till föräldrar och familjer: hungrig.nu.

Men först gick jag givetvis in på sidan bara för att kolla lite. Och nu är jag faktiskt lite irriterad. Egentligen är det lite löjligt, men det finns ett antal saker med sajten som jag retar mig på.

Den första, och kanske viktigaste, är att det verkar helt omöjligt att få reda på vem som ligger bakom sajten. Pressmeddelandet som berättar om att sajten öppnat är skickat av något som heter Goodfairy, men inte heller detta namn går att spåra någonstans. Visst, det finns namn på två personer som “deltar i projektet” men är det deras sajt? Det tror jag inte.

Livsmedelsbranschen kryllar av särintressen. Faktum är att det är något jag lever på, eftersom mitt företag efter snart tio år lyckats lära många i den här branschen att vi är oberoende. Vi står inte på någons sida. Det är mycket ovanligt i den här branschen, i vassen lurar alltid något särintresse: bönder, handel, industri, enskilda företag, miljörörelsen – alla vill de påverka dig att tycka på ett sätt som gagnar dem.

Därför blir jag irriterad på hungrig.nu. Jag vill veta vem som levererar informationen! På sajtens förstasida finns ett gäng snygga länkmoduler till olika företag och branschorganisationer. Är det deras sajt? Eller är de annonsörer? Har de betalat för att få synas i sin lilla ruta, eller har de rentav betalat för att få igång hela sajten?

Sedan retar jag mig även på den blogg som finns på sajten. Men den kanske bättrar sig vad det lider.

Har jag vaknat på fel sida idag? Kanske. Vilken sida det än var, så var det i alla fall på en madrass på Lilla Larssons golv.

5 thoughts on “Hungrig.nu? Inte särskilt”

 1. Här kommer en kommentar som inte alls handlar om inlägget.

  Dagens matscoop: Sitter och frukost-glädjs över kycklingpastejen jag fann på ICA igår. Som icke grisätare saknar man ju vissa pålägg, typ leverpastej och prickikorv, så nu var lyckan total! Tills jag kollade på innehållsförteckningen. Den innehåller… bambufibrer? Bambufibrer! Oetiskt! Dumt! Konstigt!

  Kanske inte nåt scoop, men ändå. Kram!

 2. Jag blev förvånad när DN “bjöd in” allt om barn. Inte för att jag har några barn men jag tycker ändå att det kryllar av putsförnuftigheter.

  Jag är f ö mycket nöjd med macen. Skrivaren funkar. Vet du hur man får bort förhandsgranskningen i varje mail så tar jag tacksamt emot informationen. Nu visar den en ruta på varje mejl där det framgår vad mejlet handlar om. Jag läser mina mejl när jag vill tack så mycket. Har bara vanlig mail som kom med datorn.

 3. Bambufiber? Det låter mysko. Annars kan jag tipsa om kycklingpastejen Argeta. Den är visserligen från Slovenien, men är en riktig storsäljare i Europa. Finns säkert på Focus, annars får du leta i nån invandrarbutik.

  Jessika: Det där är en sån där grej som är busenkel att visa, men svår att förklara. Om du “tar tag” i underkanten av rutan med listan över mottagna mejl och sedan drar ned den ända till “botten” så försvinner förhandsvisningen. Du ändrar storleken på fönstret med listan över mejlen, kan man säga.

 4. Det funkade fast man behövde bara klicka på en liten cirkel, tack för att du ledde mig på rätt väg med det och skrivaren 🙂

 5. Ingen orsak. Jag vet precis hur du känner dig. Jag har precis suttit vid IT-mammans PC och försökt göra en uppdatering av mitt mobilmodem. Man känner sig som första dan i skolan. Ursäkta, var är toaletten, typ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *