Det här är ju helt sanslöst

Ni kommer att tycka att jag är världens nördigaste person, men jag blev nästan gråtfärdig när jag upptäckte Issuu. Tack, Åsa!

Varför? Svårt att förklara, jag visar istället:

Detta är alltså nyhetsbrevet Salt, som jag givit ut sedan 1998. Jag har länge funderat över olika sätt att utveckla och kanske till och med ersätta det tryckta nyhetsbrevet med något digitalt. Med hjälp av Issuu öppnas nya möjligheter.

Nu har jag något att grunna på inatt.

5 thoughts on “Det här är ju helt sanslöst”

 1. Men! Du har lyckats bädda in din Issuu i bloggen! I en WordPressblogg på egen server?? Snyggt! Nu blir jag avundsjuk! Min blogg hatar div och embed-taggar och vägrar alltid ta emot dem.

  Vad är hemligheten? Hittat ett plugin som tillåter det? Eller är det bara så att du har en äldre WP-installation som inte är så sträng mot kod? Eller *håller tummarna* vet du var man ska ändra för att WP ska tillåta fler HTML-taggar?

  (Det är inte i första hand på Uggleblogg som jag vill kunna bädda in, utan på en annan blogg som jag själv satt upp på webbhotell. Den är WP 2.2)

 2. Det var busenkelt. Post/embed i Issuu och så kopiera in koden i HTML-läget i WP-admin. Jag kör 2.3.1.
  Du anar inte hur detta kan förändra mitt liv! Jag har fått en hel del att fundera på. Så nu ska jag lägga mig och grunna på om jag vågar säga till mina abonnenter att det är slut på papper – välkomna in i den digitala världen!

 3. Aha. 2.3… tänk om det bara är 2.2an som är så knölig med embed? Urrk, och jag som är lite skraj för att uppgradera. Vad ska familjen säga om jag kraschar hela fina bloggen? Nu får jag ta och samla mod.

 4. Jag körde 2.1 innan, och jag har nästan bara dåliga erfarenheter av uppdatering. Denna gången tappade jag hälften av besökarna eftersom permalänkstrukturen ändrades och RSS-flödena hamnade på nya adresser.

  Embed funkade i 2.1 också, men det ÄR lite struligt, det gäller även till exempel när man bäddar in en Youtube. Man måste slå över till editorns HTML-läge och klistra in embedkoden det sista man gör innan man publicerar. Ändrar man något efter att koden är inklistrad så kan det flippa ur helt. I bästa fall försvinner bara inbäddningen, i värsta fall blir det som igår kväll, när Issuun jag hade lagt upp kapade hela bloggen och tog bort allt som fanns efter…

 5. Nämen vilken tur att jag inte läste ditt svar innan jag modigt uppgraderade 🙂 Då hade jag kanske fegat ur igen…

  Men nu har jag gjort det! Nästan som att gå till tandläkaren…. läskigt innan och efteråt tar man en stolt suck och tänker det var ju inte så farligt och framför allt behöver jag inte göra om det på länge.

  Och allt verkar funkat. OCH nu kan jag också lägga in Issuu-böcker direkt i bloggen.
  http://dagbok.nattuggla.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *