Cloetta Center med päron och nötter

Cloetta kör hårt med så kallad brand extension. Bolaget har valt ut en grupp varumärken som man prioriterar och dessa förnyas och flerfaldigas på många sätt. Bästa exemplet är kanske Dumle, den gamla sega klubban som man fick på bion i Ellös Folkets Hus, och som numera finns i alla upptänkliga former. Som till exempel glass eller chokladpulver.

Center är också ett av de prioriterade märkena, och här är en av de senaste variationerna på det varumärkets tema:

Cloetta Center Season Taste of Hazel. Kanske världens längsta namn på en chokladbit? Nix. Det finns nämligen en kusin som har ett ännu längre namn: Cloetta Center Season Taste of Funky Pear. Ordet funky är för övrigt, som den gode Xtian påpekar, en smula dubbeltydigt och kan vara tämligen negativt – åtminstone vad doften beträffar…

Hursomhelst: Taste of Funky Pear har en päronsmak som är så diffus att jag inte märkte den först. Produktchefen kallar den säkert “subtil”, jag säger att det var mycket väsen för lite ull. Den finns där, men inte mer.

Hazelvarianten är godare, avsevärt godare faktiskt, med en len och mjuk hasselnötssmak som passar utmärkt med chokladen. Båda sorterna är för övrigt – enligt mitt förmenande – godare än den ordinarie centern som jag aldrig diggat så där värstans. Om jag vore coach, skulle både Funky Pear och Mr. Original sitta på bänken. Unge herr Hazel skulle få ta över i anfallets mittersta position.

Synonymt för dem alla är dock att mjölkchokladen inte är så god som den skulle kunna vara. Den smakar torrt och fnöskigt på ett sätt som får mig att tänka på chokladkakorna min mormor vid sällsynta tillfällen köpte på Konsum. Nordchoklad hette märket, och det ägdes av Konsumbolaget Candelia. Som Cloetta sedermera köpte. Kanske kör de med samma recept, vad vet jag. Men chokladen är som sagt inte trumfkortet, och det var väl Cloetta självt som myntade uttrycket?

“Det är kolan man vill åt.”

2 thoughts on “Cloetta Center med päron och nötter”

  1. Jag gillar plopp och när de kommar med nya smaker så suckar jag mest. Plopp Caramel var god men jag har alltid funderad när de skriver att det är new and improved. Hur vet de att det är improved?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *