Assistans is da shit

Som framgår av föregående blogginlägg så är det lite punktema just nu. Eller punka-tema kanske är mer korrekt.

När jag körde in mot Malmö centrum efter ett tämligen ointressant föredrag om sandwichkedjan Subway på Malmömässan, hörde jag ljudet igen.

wowowowowowowo

Diffust, men ändå. Säkert nåt hjullager, bäst att låta verkstaden kolla vid nästa service. Hämtade upp IT-mamman och vi satte av norrut.

bild395.jpgNågonstans i höjd med Lund började ljudet tillta i styrka. Mycket snabbt. Det var bara att köra av motorvägen och konstatera faktum: punktering.

Vår bil är en Volvo V70 bifuel, som har den lilla egenheten att den saknar reservhjul, eftersom det ligger en gastank på den plats där reservhjulet brukar ligga. Istället finns en liten kompressor och lagningssats. Men eftersom jag tvingats köra en bit på fälgen, och hjulet verlade rätt illa skadat, trodde jag inte det skulle gå att laga med lagningssatsen.

Dags alltså att utnyttja en service som jag aldrig behövt begagna tidigare: Volvo Assistans. Efter att ha väntat en halv evighet i telefonkö, och sedan en halv evighet till medan tjejen i luren sprang och kollade något, varefter jag fick uppge all möjlig information om mig och min bil, så avslutade hon samtalet med budskapet:

“Jag skickar hjälp så fort som möjligt.”

En halvtimme senare står vi på Däckia i Lund. Ytterligare en kvart senare är vi på väg hemåt igen. Assistans is da shit. Åtminstone för oss krymplingar som inte har reservdäck.

One thought on “Assistans is da shit”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *