Svettigt idag

Nu rasar nyheterna in här. Och nästa är från mina hemtrakter, nämligen från Göteborgs Kex, som inte alls ligger i Göteborg, utan i Kungälv, där jag bodde tills jag var sex år.

Kexen, kallas företaget i folkmun, och från sitt centrala läge vid Nordre Älv sprider den stora fabriken ofta en svag doft av nybakta kakor över den lilla staden.

Men nu kom vi visst från ämnet lite. Och vad var ämnet? Jo, Brago Bokstavskex. En ny produkt som består av… bokstavskex, såklart.

Brago Bokstavskex har begåvats med både fullkorn, fibrer och mindre socker än vanliga Brago. Allt för att tilltala hälsomedvetna föräldrar.

Kexen finns i tre varianter Jag älskar dig, Hur funkar allt och Hemliga språk och koder. Förpackningarna pryds av olika pyssel och knåp, och från nätet kan man ladda hem en slags spelplan där man kan använda kexen till att bygga ordflätor.

Bra där, säger jag. Det här kommer nog Lilla Larsson att gilla.

7 thoughts on “Svettigt idag”

 1. Hm… kommer brevbäraren hem till dig med all mat eller har du postbox?! Om du har brevbärare, har han/hon blivit arg på att kånka på all din post (även om det är dennes/dennas jobb) och hur löste du det i så fall? Kanske en fånig fråga. Men frågar man inte så får man ju fortfarande undra…

 2. Jag har både och, faktiskt. Fast det är länge sedan jag fick något i posten nu, det går i vågor. När det kommer, brukar de köra fram till dörren och ringa på. Hittills är det ingen som klagat.

 3. Tilltalar även hälsomedvetna ensamstående ickemammor. Ge mig! Nuvv! Jag har kexcraving! Hemtentor gör sånt med kroppen.

  Bah vad jag har tråkigt.

 4. Nja, jag fundera över det också, André. I pressmeddelandet står det “30 procent mindre socker än Sveriges populäraste barnkex” – men det framgår inte vilket som är Sveriges populäraste barnkex. Kanske Brago, men jag vet inte.

 5. Kjempeflott!!!

  Nyhet……my ass! Detta är ju inget annat än “Knick-knack” som jag växt upp på…..och de kommer från: Norge! Efter att Orkla köpte Gbg´s kex så har det börjat dyka upp lite av varje i butikerna.
  Ta Brago med cocosmak som exempel, i Norge är detta en klassiker med namnet “Gjende” och nu kommer alltså äntligen “Knick-knack” och mina barn kan få en fullvärdig barndom!

 6. Härligt att höra. Jag undrar mest varför det tagit så lång tid. Jag menar, Sætre och Göteborgs Kex har varit syskon i många år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *