Smaksatt must – good or bad?

Spendrups lanserade i december tre stycken smaksatta muster under varumärket Nygårda. Smakerna var julkola, julnougat och julkryddor.

Jag har smakat alla tre, och tyckte nog att nougatvarianten var godast. Kolan var en aning mesig men med en påtaglig doft. Varianten med julkryddor smakade mest som helt vanlig julmust.

Och när svenska folket fick rösta, så var det kryddvarianten som vann. Kanske är det så att vi vill ha musten som den är?

Jag vet inte. Men om du som läser detta har smakat och har en åsikt – dela med dig! Smaksatt must, är det bra eller dåligt?

7 thoughts on “Smaksatt must – good or bad?”

  1. Har smakat julkryddor, och den står fortfarande kvar i kylen (kanske dags att slänga?) Smakade illa, men så är jag kräsen med min julmust också. Det ska helst vara Spendrups, deras original. Synd bara att den är så jäkla svår att få tag på 🙁

  2. Jag gillade faktiskt Julkryddor – den var som en mer intensiv, och mindre söt, vanlig must. Helt min stil. De andra två, well. Nja. Nä.

  3. smaksatt julmust?! varför? är inte den ursprungliga smaken nog? det klart man kan experimentera, Vad kommer härnäst??- lutfisk med kolasås, sill & vaniljglass. Kalla mig gärna konservativ men det är INGEN som gillar förändring!! RÖR INTE MIN JULMUST!
    (for the record – jag har naturligtvis inte testat moderniteterna)

  4. Anne: Har du provat Zeunerts? Den smakar nästan som en riktig gammal svagdricka. Väldigt annorlunda, men ändå gott. Och nostalgiskt: mormors källare, typ.
    Martin, jag tror inte det finns någon proposition om förbud mot den traditionella julmusten. Så du kan nog tagga ner lite…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *