Lite fritid

Det har jag förtjänat efter ännu en dag av cyberstrul. Börjar lacka ur på det här intärrnätet, men för att pigga upp mig lite tänkte jag ta itu med en utmaning jag fick i förmiddags av Bondhustrun.

Ni har sett den förr – här kommer sju sanningar om Stellan:

 1. Jag är en överdängare på att hitta grejer. Ofta, i alla fall. Värsta sakletaren, typ.
 2. När jag var 7-8 år nånting, ramlade jag ned ur vårt klätterträd från nästan sex meters höjd. Landade på ryggen, som Stefan Holm, i en hög med eklöv som min mamma varit förutseende nog att lassa upp under trädet. Jag klarade mig med skrubbsår, men missade simskoleavslutningen.
 3. När jag var 13 lyckades jag med hjälp av skapliga betyg bli antagen till praktikantläger i armén. I två veckor sprang jag och ett 20-tal andra tonåringar (varav två tvättäkta nynazister) runt i skogen och lekte krig.
 4. När jag var 21, ryckte jag in för militärtjänstgöring som skyttesoldat. Efter en vecka försökte jag rymma, men blev upptäckt av vakthavande befäl. Efter två avslag blev jag slutligen godkänd för vapenfri tjänst och ryckte in vid brandkåren i Trollhättan vid 24 års ålder.
 5. Bland det roligaste jag vet är att åka skidor. Och då menar jag åka. Fort. Inte hasa fram på platten, som Gustav Vasa gjorde för 500 år sen.
 6. När jag var 7-8 år (igen) körde jag över min syster med snowracer. Inte med flit, men ändå.
 7. När jag var 10-12 någonting, vann jag och två kompisar en rikstäckande tävling i nutidsorientering. Jag grämer mig fortfarande över att jag svarade fel på en fråga om jeans.

Det där kändes kanske inte så spektakulärt? Jag har kanske tömt ut de göttaste grejerna.

Normalt sett skulle jag nu ha skickat vidare den här utmaningen till sju andra, men jag lämnar ordet fritt. Någon som vill? Kör på – du är utmanad.

6 thoughts on “Lite fritid”

 1. Jamen det här var ju trevligt. En killblogg som inte försöker vara Alex Schulman (och inte ens orginalet är nåt vidare). På återseende!

 2. Shit my god, trädtrillningen hade jag glömt! Ett av mina tidigaste minnen förmodligen. Brollan med blodig rygg. Snowracern minns jag dock inte, även om jag tysen och åter tysen gånger har fått berättat för mig att jag “så ud som e köttbulle i anstoket”.

 3. Eftersom jag “vabbar”(febriga mellantjejen tänker ha barnkanalen-marathon) idag så antar jag utmaningen här och nu!

  1. När jag gick i gymnasiet knäckte jag ett revben genom att försöka smasha i volleyboll…..det gick av pga att jag sträckte på mig! Så går det om enda fysträningen man får förövrigt är att provspela elgitarrer i byns musikaffär.

  2. Jag är bra på att härma dialekter, tyvärr kan jag inte styra det till 100% vilket leder till att jag rätt fort börjar härma mot min vilja om jag tex är i Stockholm.

  3. Dolly Parton har fått min demo

  4. Jag körde 220volt genom kroppen när jag var 11 år och skulle rigga en lampa i mina juldekorationer.

  5. Jag har åkt bil på en gågata i centrala Warzawa, i bilen fanns vårt band (5 pers), vår ljudtekniker samt vår tolk och hennes strakbenta Grand Danois (som var stoor). Bakom bilen krängde en överlastad skåpkärra med punka på ena hjulet……konstapeln bara suckade!

  6. Jag tycker mycket om bacon, blev så inspirerad av Stellan nyss så jag gjorde ägg & bacon-frukost…..oj oj oj det va gott!

  7. Jag lider av nostalgi (det klassades som en sjukdom förr) vilket leder till att jag gärna vill rädda saker…….som inte går att rädda, just nu har jag en båt som jag lyckades “rädda” på tippen. Den kommer bli jättefin när jag blir klar……..om jag blir klar!

  Sådär.

 4. Barnkanalen – den är värd varenda licenskrona…

  Jag skulle ju kunnat norpa några av dina punkter, åtminstone bacon, 220 volt och dialekthärmning. Det där med dialekterna kan bli mycket märkligt när man träffar en annan person med samma defekt. Båda sitter misstänksam och undrar om den andre härmar, och till slut har man hamnat i nån slags gyllene pyttipanna-blandning av de två dialekterna.

  Hoppas tjejen kryar på sig! Och hälsa Trillingarna, Billy och de andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *