Det trodde jag faktiskt inte

De har tydligen haffat en kille som är misstänkt för skolbranden här i byn.

15 bast.

Fy hundan. Det är så meningslöst alltihop. Och det blir inte ett skit bättre om de sätter dit honom. Eller? Jag vet inte vad jag ska tycka.

4 thoughts on “Det trodde jag faktiskt inte”

 1. vi hade en stor brand i ett bostadsområde i närheten när jag var rätt ung. De skyldiga var just fyllda 15 och gick i en parallellklass. De hade slängt in tända tomtebloss i ett brevinkast i ett stort hyreshus med krypvind. Inga dog men utbränd översta våning, lägenheter förstörda, panik, lidanden och allmän sorg och vrede.

  Frågan är ju vad som är ungdomligt oförstånd och vad man kan förutse. Jag menar att femtonåringar borde kunna förutse mer än vad man tycker. Därmed inte sagt att man ska låsa in dem för att framtid, men om jag slänger in det här så kommer hela jävla huset att brinna ner. Som femtonåring räknat röstar jag på det senare.

 2. Låsa in honom löser inget, då lär han sig bara att bli fullskaligt kriminell. Men däremot borde han givetvis dömas att delta i uppröjningsarbetet tills dess att allt är klart. Samt röja undan papptallrikar efter alla skolkamrater som får sitta och äta i provisoriska lokaler, med mera med mera.

  Så skulle man ju vilja att det fungerade, och då kanske han skulle lära sig att aldrig göra något sådant igen. Men tyvärr är jag rädd för att det kommer att bli som det brukar: “pojken överlämnas till de sociala myndigheterna”, som säger aja baja och sen släpper honom som en het potatis, och så blir hela processen meningslös.

 3. Det bästa är att allt utreds och nagelfars tills man kommer så nära sanningen som möjligt, alla behöver komma igenom och gå vidare, så också den eller de som är skyldiga. Tänk att vara 15 år och bränna ner en skola och sen gå och förneka det resten av livet……

 4. Vi pratade om det där länge och väl igår, IT-mamman och jag. Och kom fram till att hela grejen suger. Det blir ju så fel, hur man än vänder och vrider på sig.
  Killen hämtades i skolan. Bara där har hans chanser att göra nån slags ärbar comeback försämrats rätt rejält. Alla vet väl vem han är.
  Samtidigt måste han ju få ta ansvar för det han gjort.
  Och förresten: hur sannolikt är det att en kille fixade detta på egen hand och eget initiativ?
  Ett enda stort Moment 22, är vad det är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *