Det börjar spåra ur

Köttkarusellen kring Ica börjar faktiskt, i ärlighetens namn, att spåra ur.

Visst. Jag tycker det är korkat av ytterligare två handlare i Uppsala att riskera det goda ryktet genom att ändra datum – även om man trodde att det var ok och även om man sålde varorna till halva priset.

Men det här med Maxi i Kristianstad? Som polisanmälts för att man fryst in fläskfilé som tidigare sålts som färsk? Jag tycker det var rätt schysst att göra så, istället för att slänga köttet eller marinera det till oigenkännlighet och lägga det i delikatessen med någon attraktiv etikett. “Grillskiva”, “partyfilé” eller något annat mysigt.

Nä, nu får faktiskt inspektörerna ta och skärpa sig. Sluta simma efter småspigg och koncentrera sig på de riktigt fula fiskarna.

3 thoughts on “Det börjar spåra ur”

  1. ALLA vet väl att mjölken ruttnar och blir livsfarlig kl: 00:00 när bäst före datum går ut!Allvarligt…………det heter “Bäst före” inte “livsfarligt efter”!! När mjölken skär sig i kaffet……DÅ kan man inte ha den i kaffet längre, om man inte rör runt ordentligt!

  2. Lite roligt i sammanhanget är att Ica (jag tror det var Ica, kanske var det Scan) rätt nyligen införde “Bäst efter”-stämpel på en del av sitt nötkött. Nötköttet blir ju mörare när det ligger, tar man en bit med dagens datum så är det gummistövel på tallriken sedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *